ДТЭК
Шахти ДТЕК Добропіллявугілля сплатили понад 1 600 млн гривень податків

За 2019 рік підприємства ТОВ «ДТЕК Добропіллявугілля» та ТДВ «Шахта «Білозерська» заплатили до бюджетів на 18% (290 млн грн) більше, ніж роком раніше. Загалом – 1 618 млн грн. З них на 1 400 млн грн поповнилася державна казна, на 48 млн грн - обласна. До бюджетів міст і сіл Великого Добропілля, Добропільського та Олександрівського районів шахти перерахували ще 170 млн грн. Для регіону ДТЕК Добропіллявугілля - основний роботодавець і платник податків.

Шахти ДТЕК Добропіллявугілля сплатили понад 1 600 млн гривень податків

«Не дивлячись на кризову ситуацію, яка зберігається в енергетиці, нам поки вдається зберегти стабільну роботу шахтоуправлінь Білозерське і Добропільське, центральних збагачувальних фабрик Добропільська і Октябрська. Співробітники без затримок і вчасно отримують заробітну плату, яка в грудні в середньому склала 15,8 тис. грн. Її рівень значно вищий, ніж на державних шахтах області. При цьому ми залишаємося сумлінним платником податків, тому що розуміємо, що своєчасні податкові відрахування в державну казну - це гідне існування жителів міст і селищ - наших співробітників і їх родин», - підкреслив Юрій Чередниченко, генеральний директор ДТЕК Добропіллявугілля.

Відрахування від підприємств ДТЕК Добропіллявугілля дають можливість Добропільській міській раді у 2020 році утримувати соціальні об'єкти і платити заробітну плату співробітникам лікарень, шкіл, дитячих садів, центрів культури і дозвілля, бібліотек, спортивних закладів, надавати допомогу ветеранам, інвалідам, дітям у важкій життєвій ситуації, проводити роботи з благоустрою населених пунктів.

ДТЕК – найбільший приватний інвестор в енергетику України.
Група розвиває бізнеси з видобування природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів.
У 2018 році капітальні вкладення ДТЕК становили 20 млрд грн, податкові відрахування – 27 млрд грн. У ДТЕК працюють 80 тис. співробітників.
100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.