Життєва наука: з початку навчального року ДТЕК Дніпровські електромережі провели 569 занять з електробезпеки для школярів

Не чіпати електроприлади мокрими руками, грати подалі від енерготрансформаторів, не лізти в розетку сторонніми предметами, – прості правила поведінки з електрикою студіюють учні 4-х класів НВК № 3 у смт Підгородне. Розібратися з технікою безпеки їм допомагають енергетики ДТЕК Дніпровські електромережі. Працівники Підгороднянської РЕМ розповіли дошкільнятам про нюанси поводження з електрикою й основні правила, які допоможуть їм уникнути небезпек вдома й на вулиці.

Ось уже сім років фахівці ДТЕК Дніпропетровських електромереж проводять уроки електробезпеки в школах. З початку навчального року 2018/2019 (вересень-листопад) провели 569 занять для 16 000 школярів.Учням у максимально доступній формі роз’яснюють: чим корисна й чим небезпечна електрика, як діяти, якщо помітили обірвані дроти, і правильно користуватися електроприладами.

«Електрика дуже корисна. Вона дає світло, заряджає телефони. Але потрібно бути з нею дуже обережним. Не лізти в розетку, не користуватися поламаною вилкою або праскою. Якщо пролив воду – не підходити, а покликати дорослих. Не лізти в трансформаторну будку і взагалі не грати поруч», – бадьоро відповідає учениця 4-б НВК № 3Вікторія. Як і більшість дітей у класі, з правилами електробезпеки вона – на «ти».

«Діти, навіть наймолодші школярі, зазвичай добре знають правила безпеки, але нагадати їх ніколи не буває зайвим, – говорить волонтер, працівник Підгороднянського РЕМ ДТЕК Дніпровські електричні мережі Володимир Литвин. – Намагаємося донести інформацію в максимально зрозумілій дітям ігровій формі. Пояснюємо, що електрострум, як хижак, може бути ласкавим і теплим, а може бути дуже небезпечним, якщо неправильно з ним поводитися. Раді, що школярі активно включаються в процес, тягнуть руки. Це означає, що урок запам’ятається і, можливо, врятує чиєсь життя».

Усього за 2018 рік волонтери з 27 РЕСів ДТЕК Дніпровські електромережі провели в школах Дніпропетровської області 1168 уроків електробезпеки для 35 тисяч учнів. Ще півтисячі занять проведуть у 2019-му – до початку літніх канікул.

Фахівці ДТЕК Дніпровські електромережі настійнопросять батьків, вчителів, вихователів: від самих азів пояснювати дітям елементарні правила електробезпеки й давати чітку настанову, що енергооб’єкти – не місце для ігор! Не можна залазити на опори ліній електропередачі, заходити в трансформаторні підстанції або в техпідвали будинків, де є дроти й комунікації, запускати повітряних зміїв, ловити рибу поблизу ліній електропередачі, проникати та перебувати на території електроустановок, наближатися до дротів, які обірвалися й лежать на землі, або торкатися предметами до струмовідних частин, що перебувають під напругою.

Якщо ви побачили обірвані дроти, пошкоджені електроопори, відчинені двері електроустановок або брак замків на трансформаторних підстанціях, повідомте в контакт-центр ДТЕК Дніпровські електромережі за номером телефону 0 800 500 444 (цілодобово й безплатно зі стаціонарних і мобільних телефонів) і постарайтеся простежити, щоб до приїзду аварійної бригади ніхто не наближався до аварійних місць. Це дасть змогу убезпечити життя та здоров’я не тільки дітей, а й дорослих!

Довідка

ДТЕК Енерго - операційний холдинг в структурі енергетичного холдингу ДТЕК, який забезпечує замкнутий цикл виробництва електроенергії з вугілля. Встановлена потужність в генерації електроенергії перевищує 17 ГВт. У вуглевидобутку створений повний виробничий цикл: видобуток, збагачення вугілля і сервісне обслуговування шахтного устаткування. Генеральний директор ДТЕК Енерго - Дмитро Сахарук.

ДТЕК Мережі - операційний холдинг в структурі енергетичного холдингу ДТЕК. Розвиває бізнес з розподілу електроенергії та експлуатації електромереж в Києві, Дніпропетровській і Донецькій областях. В операційний холдинг входять ДТЕК Київські електромережі, ДТЕК Дніпровські електромережі, ДТЕК Донецькі електромережі, ДТЕК Високовольтні мережі, ДТЕК ПЕМ-Енерговугілля. Підприємства обслуговують 3,6 млн клієнтів. Генеральний директор ДТЕК Мережі - Іван Гелюх.

ДТЕК – стратегічний холдинг, що розвиває бізнес в енергетичній галузі. На підприємствах компанії працюють 73 тис. осіб. Генеральний директор ДТЕК – Максим Тімченко.

Підприємства ДТЕК ведуть видобуток вугілля і природного газу, виробляють електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, постачають тепло і електроенергію кінцевим споживачам і надають енергосервісні послуги. Безпосереднє управління виробничими підприємствами в кожному з напрямків бізнесу здійснюють операційні компанії.

Виробничі показники ДТЕК за 2017 рік: видобуток вугілля – 27,7 млн тонн, видобуток природного газу  – 1 655 млн куб. метрів, виробництво (відпуск) електроенергії – 37,1 млрд кВт∙год, з яких 637,8 млн кВт∙год. забезпечили станції відновлюваної енергетики; передача електроенергії мережами – 43,2 млрд кВт∙год.

Входить до складу фінансово-промислової групи СКМ, акціонером якої є Рінат Ахметов.

Додаткова інформація:www.dtek.com

Дізнатися, які проекти соціального партнерства реалізуються в містах діяльності підприємств ДТЕК, і отримати детальний звіт про статус їх виконання ви можете на сайті http://spp-dtek.com.ua/.

Дирекція з комунікацій
ДТЕК Енерго