Як розумно використовувати електрику взимку – поради фахівців ДТЕК Донецькі електромережі

З настанням морозів і в разі проблем із централізованим опаленням жителі багатьох населених пунктів Донецької області починають використовувати опалювальні електроприлади. Енергетики ДТЕК Донецькі електромережі розробили рекомендації для розумного та безпечного обігріву будинків і квартир.

Взимку споживання електроенергії зростає на 30–40 відсотків. Найбільш енерговитратні пристрої в будинку – прилади обігріву: конвектори, радіатори, теплові гармати, масляні радіатори, тепловентилятори. Щоб економно використовувати електроенергію й уникнути аварій через перевантаження мережі експерти ДТЕК Донецькі електромережі рекомендують:

• Користуватися тільки фабричними обігрівачами. Саморобні обігрівальні пристрої – небезпечні й можуть стати причиною пожежі;
  • Не вмикати відразу кілька обігрівальних приладів. Обігрівати тільки те приміщення, у якому перебуваєте;
  • Встановити у своєму будинку або квартирі енергоефективні пристрої: економні лампочки, розумні розетки тощо.
  • Встановити двозонний лічильник. Це дасть змогу споживати електроенергію в нічний час із 50% знижкою;
  • Уникати пікових періодів навантажень. Зазвичай це ранкові з 8:00 до 11:00 та вечірні години з 19:00 до 22:00, це призводить до перевищення допустимої норми й аварійних відключень. По можливості, вмикайте прилади в інший час.
  • Якщо у вас у будинку зникло світло або згоріла проводина – не намагайтеся ремонтувати їх самостійно. Зверніться до фахівців.

«Електропроводина у квартирах і будинках зазвичай розрахована на споживання 1,5–5 кВт. Якщо люди масово вмикають побутові й опалювальні електроприлади одночасно, то навантаження в мережі зростає в рази, особливо в пікові години. Тому трапляються аварії, – зазначив заступник генерального директора ДТЕК Донецькі електромережі Дмитро Шпуталов. – Не варто також забувати, що внутрішньобудинкову електричну мережу обслуговують керівні компанії або ОСББ. Тому, якщо електрика пропала в окремих квартирах, необхідно звернутися до управління будинку. Якщо ж світла немає у всьому будинку, то обов’язково треба повідомляти в ДТЕК Донецькі електромережі, щоби ремонтна служба оперативно узялася до усунення неполадок».

Нагадаємо, що готуючись до опалювального сезону, для поліпшення надійності та підвищення якості електропостачання регіону працівники ДТЕК Донецькі електромережі виконали вже більш ніж 10 тисяч ремонтів на об’єктах повітряних, кабельних ліній, трансформаторних і розподільчих підстанцій, відновили понад 200 км електромереж.

Довідка

ДТЕК Енерго - операційний холдинг в структурі енергетичного холдингу ДТЕК, який забезпечує замкнутий цикл виробництва електроенергії з вугілля. Встановлена потужність в генерації електроенергії перевищує 17 ГВт. У вуглевидобутку створений повний виробничий цикл: видобуток, збагачення вугілля і сервісне обслуговування шахтного устаткування. Генеральний директор ДТЕК Енерго - Дмитро Сахарук.

ДТЕК Мережі - операційний холдинг в структурі енергетичного холдингу ДТЕК. Розвиває бізнес з розподілу електроенергії та експлуатації електромереж в Києві, Дніпропетровській і Донецькій областях. В операційний холдинг входять ДТЕК Київські електромережі, ДТЕК Дніпровські електромережі, ДТЕК Донецькі електромережі, ДТЕК Високовольтні мережі, ДТЕК ПЕМ-Енерговугілля. Підприємства обслуговують 3,6 млн клієнтів. Генеральний директор ДТЕК Мережі - Іван Гелюх.

ДТЕК – стратегічний холдинг, що розвиває бізнес в енергетичній галузі. На підприємствах компанії працюють 73 тис. осіб. Генеральний директор ДТЕК – Максим Тімченко.

Підприємства ДТЕК ведуть видобуток вугілля і природного газу, виробляють електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, постачають тепло і електроенергію кінцевим споживачам і надають енергосервісні послуги. Безпосереднє управління виробничими підприємствами в кожному з напрямків бізнесу здійснюють операційні компанії.

Виробничі показники ДТЕК за 2017 рік: видобуток вугілля – 27,7 млн тонн, видобуток природного газу  – 1 655 млн куб. метрів, виробництво (відпуск) електроенергії – 37,1 млрд кВт∙год, з яких 637,8 млн кВт∙год. забезпечили станції відновлюваної енергетики; передача електроенергії мережами – 43,2 млрд кВт∙год.

Входить до складу SCM, акціонером якої є Рінат Ахметов.

Додаткова інформація:www.dtek.com

Дізнатися, які проекти соціального партнерства реалізуються в містах діяльності підприємств ДТЕК, і отримати детальний звіт про статус їх виконання ви можете на сайті http://spp-dtek.com.ua/.

Дирекція з комунікацій
ДТЕК Енерго