ДТЭК
Взимку будемо зі світлом і теплом: на ДТЕК Добротвірській ТЕС ремонтують енергоблок № 8 смт Добротвір

Енергетики ДТЕК Добротвірської ТЕС готуються до зими. Для стабільного забезпечення українців світлом та теплом на станції ремонтують блок № 8. Капітальний ремонт триватиме до кінця місяця, адже енергетики ретельно готуватимуть обладнання до роботи без збоїв у найвідповідальніший період – осіннє-зимовий. Це черговий внесок енергетиків ДТЕК Енерго в енергетичну незалежність країни та її підготовку до опалювального періоду.

«Теплоелектростанція - підприємство, яке працює цілодобово задля того, щоб в будинках українців стабільно було світло, а взимку, в тому числі, тепло. Звісно що обладнання поступово зношується та потребує постійного оновлення. Під час останньої реконструкції блоку №8 ми підвищили його потужність зі 150 до 160 МВт і при цьому покращили економічні показники його роботи. Він став найефективнішим з чотирьох блоків станції. Тож наразі капітально його ремонтуємо, щоб він і надалі стабільно працював», - говорить директор ДТЕК Добротвірської ТЕС Олег Таращук.

У результаті ремонту блоку №8 енергетики планують відновити його експлуатаційні параметри до нормативних. Це дозволить Добротвірській ТЕС працювати в осінньо-зимовий період надійно та економно.
«На восьмому блоці вже проведено повну діагностику котельного, турбінного і електричного обладнання.

же почали замінювати поверхні нагріву котла № 12 та ремонтувати маслосистеми, електротехнічне обладнання, генератор, електрофільтр, тощо. Маємо всі роботи завершити до 30 жовтня», - коментує головний інженер Добротвірської ТЕС Андрій Королевич.

ДТЕК – найбільший приватний інвестор в енергетику України.
Група розвиває бізнеси з видобування природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів.
У 2018 році капітальні вкладення ДТЕК становили 20 млрд грн, податкові відрахування – 27 млрд грн. У ДТЕК працюють 80 тис. співробітників.
100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.