Волонтери ДТЕК Курахівська ТЕС створюють екзотичні зелені зони для міста

Теплова енергетика05 Листопада 2019

Три зелені зони з екзотичними рослинами спланували волонтери щорічної акції ДТЕК «Зелене місто». Облаштували їх на вулиці Енергетиків у Кураховому, аби навесні здивувати буйним цвітом колег зі станції та мешканців міста.

Волонтери ДТЕК Курахівська ТЕС створюють екзотичні зелені зони для міста

Понад двісті саджанців дерев висадили волонтери-енергетики ДТЕК Курахівська ТЕС. Садили катальпи, туї, барбарис, бузок, ялівець. А ще – екзотичні рослини. Наприклад, навесні містяни зможуть милуватися квітом адаптованих до наших умов українських сакур.

«Щоразу намагаємось урізноманітнити наші екологічні проєкти. Кожен рік батьки з діточками з вулиці Енергетиків приходять милуватися новорічною ялинкою, що прикрашають на ДТЕК Курахівська ТЕС. Гадаю, що навесні нові рослини теж вподобають. Бо ми висаджуємо їх в багатоповерхові клумби, комбінуємо кольори та форми», — розповідає Олена, волонтерка ДТЕК Курахівскої ТЕС.

«ДТЕК соціально-відповідальний бізнес. Тож компанія турбується про те, об зберегти довкілля заради майбутнього. До акції залучаємось цілими сім’ями, адже ми дбаємо про те, щоби кожен усвідомлював свою відповідальність про зберігання чистоти довкілля. Разом ми змінюємо світ», — додає Станіслав Валантір, директор ДТЕК Курахівська ТЕС.

Екологічні акції на кшталт «Зелене місто» волонтери ДТЕК проводять навесні та восени. За шість років в подібних акціях взяли участь 53 тисячі співробітників компанії, їхні родичі та друзі. За 6 років волонтери висадили майже 15 тисяч дерев і кущів та зібрали близько 13 тисяч кубометрів сміття.

ДТЕК – найбільший приватний інвестор в енергетику України.
Група розвиває бізнеси з видобування природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів.
У 2018 році капітальні вкладення ДТЕК становили 20 млрд грн, податкові відрахування – 27 млрд грн. У ДТЕК працюють 80 тис. співробітників.
100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.