Власноруч зробити селище чистішим і зеленішим: ДТЕК Добротвірська ТЕС дбає про громаду

ДТЕК Добротвірська ТЕС зібрала працівників на акцію «Зелене місто», яка вже вп’яте проходить у селищі. Вона стала доброю традицією для всіх міст, де працюють підприємства ДТЕК. Восени співробітники компанії по всій Україні виходять в своїх містах, селищах і селах на суботник, де висаджують дерева, прибирають сміття і готують території до зими.

Цього року до участі залучилося близько 80-ти працівників станції. Прибирали від сміття парк та алеї біля підприємства, висаджували нові дерева та кущі – аби дихалось легше, і око раділо – і у селян, і у працівників.

«Об'єднуючи свої зусилля, ми можемо змінювати наші підприємства, наші міста, нашу країну на краще. Але, як і в усьому світі, в української промисловості є потреба турботи про довкілля. І, як і всюди в світі, українці сьогодні починають все більше замислюватися про те, як зберегти природне багатство і ресурси. Зберегти природу - це спільне завдання, тут важливі і зусилля великих підприємств, і кожної окремої людини. Тому всі разом ми дбаємо про наше селище, про його чистоту та озеленення. Добре, що маємо однодумців по всій країні», - вважає Олег Таращук, директор ДТЕК Добротвірської ТЕС.

Робити Добротвір щовесни та щоосені чистішим та зеленішим – вже добра звичка для робітників ТЕС. Цього разу енергетики вкотре зробили внесок у поліпшення екології свого міста.

«Це чудова традиція для нашого селища і нашої країни. Переконаний, що таким чином ми показуємо гарний приклад для інших підприємств. Наші співробітники висаджують дерева, прибирають сміття, роблять це гуртом. І таке об’єднання і спільна праця – поштовх до змін у нашому суспільстві загалом», - говорить Ігор Шкарабан, працівник департаменту з операційних покращень ДТЕК Добротвірської ТЕС.

Нагадаємо, ДТЕК Добротвірська ТЕС – ключовий виробник електроенергії в Західній Україні. Електроенергія, що виробляється на станції, може передаватись на експорт до Польщі. Встановлена потужність ТЕС складає 510 МВт. Станція – найбільший роботодавець селища Добротвір і Кам’янка-Бузького району; кількість працівників - 981 чол. ДТЕК Добротвірська ТЕС як відокремлений підрозділ ДТЕК Західенерго – в числі найбільших платників податків Львівщини; з 2012 року до червня 2018 року станція перерахувала до бюджетів усіх рівнів  743 млн грн. Загальні соціальні інвестиції ДТЕК у Львівську область з 2011 по 2017 роки склали 40 млн ​​грн.; вони охоплюють напрямки: енергоефективність, охорона здоров'я, соціально значуща інфраструктура, розвиток бізнес-середовища, підвищення активності громад.

ДТЕК - найбільший приватний інвестор в енергетику України.

Компанія розвиває бізнес з видобутку природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів. Напрямок Innovation DTEK здійснює проекти в сфері технологічної та цифрової трансформації енергетики, а також управляє інноваційної освітньої бізнес-платформою Academy DTEK.

ДТЕК Енерго забезпечує замкнений цикл виробництва електроенергії з вугілля. Встановлена ​​потужність в генерації електроенергії - 13,5 ГВт. У вуглевидобутку створений повний виробничий цикл: видобуток і збагачення вугілля, сервісне обслуговування шахтного устаткування.

У 2018 році капітальні інвестиції ДТЕК склали 20 млрд грн, податкові відрахування - 26 млрд грн. У ДТЕК працюють 70 тис. співробітників.

100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.