Внесок в екологію: ДТЕК допоміг Павлоградському лісгоспу висадити 65 000 саджанців

Партнерським відносинам компанії ДТЕК і Павлоградського лісгоспу вже багато років. За цей час спільними зусиллями було висаджено близько 400 гектарів лісу. А нещодавно цей «екологічний фонд» поповнили ще 65 тис. саджанців. У Павлоградських лісах з'явилися дворічні сосни, акація біла, чорний горіх і шипшина. На озеленення спрямували майже 700 тис. грн.

«Партнерство суспільства й бізнесу – це завжди про розвиток, – розповідає Сергій Воронін, генеральний директор ДТЕК Павлоградвугілля. – Наша компанія, як великий і відповідальний бізнес, розвиває регіони, у яких працює. Тому для нас важлива співпраця і довірчі відносини з громадами й державними органами. Разом ми втілюємо у життя проекти, у яких піклуємося про майбутнє».

Співпраця ДТЕК і Павлоградського лісгоспу заснована на програмі компенсаційного висаджування дерев на гірничих відводах шахт. Компанія щорічно фінансує висадження саджанців і догляд за ними. Навесні працівники лісгоспу висаджують дерева, а потім обов'язково за ними доглядають. Проводять дискування, прибирають бур'яни й зберігають вологу.

«На жаль, від спекотної погоди дерева пропадають. За останні пару років ми втрачаємо навіть «шестирічки», тому наш колектив робить усе можливе, щоб виконати вчасно всі роботи і з посадки, і з догляду. Частину саджанців ми вирощуємо самі, а частину нам купує ДТЕК. Сьогодні це єдина компанія, яка допомагає нашому підприємству оновлювати павлоградські ліси. Від держави вже давно немає підтримки», – розповідає директор ДП «Павлоградський лісгосп» Володимир Чуприна.

На 1 га землі висаджується від 4,5 до 5 тисяч саджанців. Переважно це сосна, а останні шість років – ще й акація. У цьому ж році на землях Богданівської та Тернівської рад з'явилися 4 га шипшини й чорного горіха. Якщо приживуться, то їх висаджуватимуть і далі, а жителі навіть зможуть збирати врожай.

ДТЕК - найбільший приватний інвестор в енергетику України.

Компанія розвиває бізнес з видобутку природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів. Напрямок Innovation DTEK здійснює проекти в сфері технологічної та цифрової трансформації енергетики, а також управляє інноваційної освітньої бізнес-платформою Academy DTEK.

ДТЕК Енерго забезпечує замкнений цикл виробництва електроенергії з вугілля. Встановлена ​​потужність в генерації електроенергії - 13,5 ГВт. У вуглевидобутку створений повний виробничий цикл: видобуток і збагачення вугілля, сервісне обслуговування шахтного устаткування.

У 2018 році капітальні інвестиції ДТЕК склали 20 млрд грн, податкові відрахування - 26 млрд грн. У ДТЕК працюють 70 тис. співробітників.

100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.