В шахтоуправлінні Білозерське запустили другу лаву з початку року

Нова лава для видобутку вугілля і зміцнення енергонезалежності країни запрацювала на шахті Білозерська однойменного шахтоуправління. З неї протягом року шахтарі планують видобути понад 850 тисяч тон вугілля. У запуск нової лави ДТЕК інвестував понад 24 млн грн.

В шахтоуправлінні Білозерське запустили другу лаву з початку року

Видобувати вугілля з нового очисного вибою буде колектив дільниці №2 на чолі з начальником Олександром Гусєвим і бригадиром Володимиром Касьонкіним. Лава знаходиться на глибині 550 метрів. Запаси вугілля в ній більше 850 тисяч тон. Довжина нової лави 298 м, потужність пласта 1,55 м.

Лава обладнана механізованим комплексом 3КД-90, комбайном CLS-450 і скребковим конвеєром СП-326 від машинобудівників Corum Group.

«Це другий очисний вибій, який ми запустили в ШУ Білозерське з початку року, - говорить директор шахтоуправління Віталій Вільховий. - Тепер плануємо добути з неї близько 850 тисяч тон вугілля, яке стане паливом для українських ТЕС».

До кінця року в ШУ Білозерське планують ввести в експлуатацію ще одну нову лаву. Інвестиції ДТЕК у розвиток підприємства в 2019 році перевищать 460 млн грн.

ДТЕК - найбільший приватний інвестор в енергетику України.

Компанія розвиває бізнес з видобутку природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів. Напрямок Innovation DTEK здійснює проекти в сфері технологічної та цифрової трансформації енергетики, а також управляє інноваційної освітньої бізнес-платформою Academy DTEK.

ДТЕК Енерго забезпечує замкнений цикл виробництва електроенергії з вугілля. Встановлена ​​потужність в генерації електроенергії - 13,5 ГВт. У вуглевидобутку створений повний виробничий цикл: видобуток і збагачення вугілля, сервісне обслуговування шахтного устаткування.

У 2018 році капітальні інвестиції ДТЕК склали 20 млрд грн, податкові відрахування - 26 млрд грн. У ДТЕК працюють 70 тис. співробітників.

100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.