ДТЭК
У шахтоуправлінні Білозерське запрацювала нова лава

Майже 200 тисяч тонн вугілля планують видобути з нової лави гірники ділянки №5 шахтоуправління Білозерське. Вугілля видобуте з очисного забою на шахті Піонер стане вагомою підтримкою для вітчизняної енергетики.

У шахтоуправлінні Білозерське запрацювала нова лава

Довжина 4-ї північної лави становить 300 м, довжина виїмкового поля - 290 м, виймаєма потужність - 1,45 м.

- Це перша нова лава в шахтоуправлінні в 2020 році. Монтували очисний вибій своїми силами, - каже бригадир ГРОЗ ділянки №5 Олександр Маршук. - Зараз наше першочергове завдання вийти на середньодобове навантаження більше 1,5 тисячі тонн. Адже колектив розуміє, що введення в експлуатацію нової лави - запорука стабільної роботи вугільного підприємства і благополуччя нашого регіону.

Інвестиції компанії ДТЕК в оснащення лави склали майже 20 млн грн. За ці кошти капітально відремонтували 200 секцій механізованого комплексу 1КДД, комбайн УКД 200/400 та скребковий конвеєр СП-251.

Сьогодні в шахтоуправлінні з 4 лав щодоби видобувається майже 8 тисяч тонн вугілля. У 2020 році колектив планує здати в роботу нову лаву на шахті Білозерська, пройти майже 5 км підземних гірничих виробок і добути в цілому по шахтоуправлінню більш 2 млн тонн вугілля для теплової генерації України.

ДТЕК – найбільший приватний інвестор в енергетику України.
Група розвиває бізнеси з видобування природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів.
У 2018 році капітальні вкладення ДТЕК становили 20 млрд грн, податкові відрахування – 27 млрд грн. У ДТЕК працюють 80 тис. співробітників.
100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.