ДТЭК
В ДТЕК шахтоуправлінні Першотравенське новий директор

В ДТЕК шахтоуправлінні Першотравенське відбулися кадрові зміни: директором підприємства призначено Руслана Хавренкова, керівника з більш ніж 20-річним стажем роботи у вугільній галузі. Попередній директор - Валерій Гречушкін - продовжив працювати за межами компанії.

В ДТЕК шахтоуправлінні Першотравенське новий директор

У Руслана Хавренкова репутація справжнього професіонала і перспективного керівника. За роки роботи він пройшов трудовий шлях від гірника видобувної дільниці до заступника директора з виробництва в ДТЕК ШУ Павлоградське. Він має багатий досвід організації підготовки виробництва і видобутку вугілля, добре знайомий зі специфікою шахт Західного Донбасу.

Основне завдання нового керівника - організувати максимально безпечну роботу підприємства, щоб зберегти життя і здоров'я всіх співробітників шахтоуправління. Йому належить продовжити роботу щодо підвищення ефективності виробництва, щоб забезпечити конкурентну собівартість вугілля, яке видобувають в ШУ Першотравенське.

«Перед керівниками всіх підприємств об'єднання ДТЕК Павлоградвугілля сьогодні стоїть серйозний виклик - навчитися працювати в умовах нового Енергетичного ринку. Для цього потрібно не тільки чітко за планом забезпечувати видобуток вугілля і проведення гірничих виробок, а й утримувати собівартість нашого вугілля на рівні, який дозволить шахтам і теплової генерації ДТЕК конкурувати з іншими виробниками палива і електроенергії. Ми впевнені, що країна повинна використовувати максимум вітчизняних ресурсів і не залежати від поставок з-за кордону. Це і основа енергонезалежності України, і робочі місця для жителів країни, і податки для регіонів. Упевнений, що у Руслана Хавренкова достатньо знань і досвіду, щоб домогтися потрібного результату», - прокоментував нове призначення генеральний директор ДТЕК Павлоградвугілля Сергій Воронін

ДТЕК ШУ Першотравенське - одне з ключових шахтоуправлінь об'єднання ДТЕК Павлоградвугілля, «пілотне» підприємство по впровадженню проекту по цифровізації вуглевидобутку «Цифрова шахта». За підсумками 2019 року видобуток вугілля на двох шахтах шахтоуправління (Степова і Ювілейна) склав майже 3,8 млн тонн.

ДТЕК – найбільший приватний інвестор в енергетику України.
Група розвиває бізнеси з видобування природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів.
У 2018 році капітальні вкладення ДТЕК становили 20 млрд грн, податкові відрахування – 27 млрд грн. У ДТЕК працюють 80 тис. співробітників.
100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.