ДТЭК
Зміцнюємо енергонезалежність: ДТЕК направив на підтримку виробництва на шахтах Добропілля більш ніж 772 млн грн

Більш ніж 772 мільйонів гривень у 2019 році інвестував ДТЕК у виробництво на шахтоуправлінні Добропільске і Білозерське. На ці гроші придбали гірничо-шахтне обладнання та забезпечують видобуток вугілля для вітчизняних теплових електростанцій

Протягом року із загальної суми на придбання нового очисного і прохідницького обладнання, а також капітальний ремонт вже наявного, направили 402 млн грн. Ще 166 млн грн - на проведення і капітальний ремонт капітальних гірничих виробок, в підземний транспортний ланцюжок (електровози для перевезення людей і вантажів, конвеєри для видачі вугілля і породи) - 73 млн грн.

У 2019 року на шахтах ДТЕК Добропіллявугілля почали добувати вугілля з 4 нових очисних вибоїв, в їх підготовку компанія вклала понад 375 млн грн. Також купили для видобутку вугілля 3 очисних комбайни і механізований комплекс, для підготовки виробництва - 2 прохідницькі комбайни. Все - від українських машинобудівників Корум.

- Видобуток вугілля вимагає постійних фінансових вкладень у придбання техніки, її ремонт, підтримання технологічних процесів. Наприклад, щоб підготувати тільки один метр капітальної гірничої виробки (тунелю на глибині сотень метрів), необхідно витратити понад 45 тис грн. І ДТЕК постійно вкладає гроші в підтримку видобутку вугілля на підприємствах Великого Добропілля, - говорить генеральний директор ДТЕК Добропіллявугілля Юрій Чередниченко. - Завдяки цим інвестиціям, наші шахти в минулому році видобули 4,2 млн тонн вугілля, збільшивши результат 2018 року на 100 тисяч тонн. А наші прохідники, які готують нові лави для видобутку, у 2019-му підготували більш ніж 12 кілометрів нових гірничих виробок. Ми впевнені, що країна повинна використовувати максимум вітчизняних ресурсів і не залежати від постачання палива і електроенергії із-за кордону. Це і основа енергонезалежності України, і робочі місця для українців, і податки для регіонів.

ДТЕК – найбільший приватний інвестор в енергетику України.
Група розвиває бізнеси з видобування природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів.
У 2018 році капітальні вкладення ДТЕК становили 20 млрд грн, податкові відрахування – 27 млрд грн. У ДТЕК працюють 80 тис. співробітників.
100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.