Вугільна перспектива: запуск нової лави в ДТЕК шахтоуправлінні ім. Героїв космосу

Майже пів мільйони тонн вугілля планують видобути з нової лави гірники ділянки №3 шахтоуправління ім. Героїв в космосу. Це дієва підтримка вітчизняної енергетики.

Нова лава залягає на глибині 370 метрів. ЇЇ довжина становить 250 м. Потужність пласта – 0,8 м.

«Це перша лава в шахтоуправлінні у 2020 році. Щоб своєчасно її запустити наш колектив одночасно виконував і демонтаж відпрацьованого забою, і монтував новий. Тому що розуміємо – є лава, є робота, є вугілля, є розвиток підприємства і регіону! Вже сьогодні ми щодоби видобуваємо з неї понад 2 тис. тонн вугілля», –  зазначив бригадир гідравліків ділянки №3 ДТЕК ШУ ім. Героїв космосу Олексій Малігон.

В оснащення лави компанія інвестувала майже 54 млн грн. Інвестиції спрямували на капітальний ремонт скребкового конвеєру та 164 механізовані секції. Разом з тим силами дільниць підприємства відремонтували очисний комбайн КА-200, перенавантажувач, три маслостанції, електроапаратуру.

Сьогодні в шахтоуправлінні щодоби видобувається майже 12 тис. тонн вугілля з 4 лав. Протягом року колектив планує здати в роботу ще 8 нових забоїв, підготувати понад 20 км підземних гірничих виробок і добути понад 4 млн тонн вугілля для теплової генерації України.

ДТЕК – найбільший приватний інвестор в енергетику України.
Група розвиває бізнеси з видобування природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів.
У 2018 році капітальні вкладення ДТЕК становили 20 млрд грн, податкові відрахування – 27 млрд грн. У ДТЕК працюють 80 тис. співробітників.
100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.