Теплий рекорд: гірники ШУ Добропільське добули з початку року 2 млн тонн вугілля

Теплова енергетика06 Листопада 2019

5 листопада гірники шахтоуправління Добропільське (ДТЕК Добропіллявугілля) відзначили видобуток 2 млн тонн вугілля з початку року. Такий результат лише за 10 місяців шахтарі досягли вперше в історії підприємства. Для порівняння, торік за аналогічній період вони добули на 640 тисяч тонн менше. Щоб виробничі досягнення стали реальністю, ДТЕК інвестував у розвиток шахт Алмазна та Добропільська цього шахтоуправління 334 млн грн.

«Досягнуте - в першу чергу, наслідок наполегливої праці всього колективу, - зазначив директорШУ Добропільське Олександр Могильченко, - Свою добру справу зробило і потужне гірниче обладнання на якому ми працюємо. Зокрема, очисні комбайни CLS-450 від харківських машинобудівників, які ми придбали завдяки інвестиціям ДТЕК. Цього року ми плануємо видобути 2,4 мільйона тонн вугілля марки Г, яке дуже  потрібно вітчизняній тепловій генерації.  І я впевнений, ми забезпечим безперебійне постачання палива на ТЕС, щоб зміцнити енергонезалежність країни».

Добре попрацювали шахтарі всіх ділянок з видобутку: №4 (начальник Максим Дівульскій, бригадир Сергій Чугунов), № 2 (начальник Олександр Брич, бригадир Іван Чипиль), №1 (начальник Євген Яковенко, бригадир Віталій Боєв).

Свої тонни до загального результату додали і прохідницькі бригади ділянок підготовчих робіт № 1 (начальник Віталій Варченко, бригадири Олексій Дегтярьов, Руслан Кислий, Сергій Кудінов), №2 (начальник Юрій Смоляк, бригадири Олександр Деревенець, Ігор Мелешко), №3 (начальник Іван Остапенко, бригадири Сергій Литвинов, Олександр Попович).

ДТЕК – найбільший приватний інвестор в енергетику України.
Група розвиває бізнеси з видобування природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів.
У 2018 році капітальні вкладення ДТЕК становили 20 млрд грн, податкові відрахування – 27 млрд грн. У ДТЕК працюють 80 тис. співробітників.
100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.