Зігріти взимку: ДТЕК Павлоградвугілля запустив дві нові лави

Дві нові лави запустили на шахтах ДТЕК Павлоградвугілля. В шахтоуправлінні ім. Героїв космосу – 1155 лаву, а у Дніпровському – 1099-ту. З них обох добудуть близько 700 тис. тон вугілля, яке відправлять на теплоелектростанції аби в домівках українців було тепло та світло.

Зігріти взимку: ДТЕК Павлоградвугілля запустив дві нові лави

Довжина кожної лави до 300 метрів. Нам їх підготовку ДТЕК спрямував більше 111 млн грн. За ці кошти відремонтували техніку.

«Нова лава, як свіжий ковток повітря для дільниці та шахти. Бо в нас є гарантована робота на найближчі сім місяців. А це стабільність в наших родинах. Плануємо за добу видобувати не менше 2 000 тонн. Для цього у нас все є: бажання і добре обладнання», - каже ланковий електрослюсарів підземних дільниці з видобутку вугілля №6 ДТЕК ШУ Дніпровське Андрій Солодовник

На Героїв космосу нову лаву будуть відпрацьовувати до березня 2020 року. Тут планують щодоби видавати на-гора 2 300 тонн вугілля.

«Ми розуміємо, що від нас залежить стабільність енергосистеми країни, особливо зараз під час опалювального сезону. Тому прикладаємо максимум зусиль задля безперебійного вуглевидобутку», - зазначає бригадир дільниці з видобутку вугілля №4 ДТЕК ШУ ім. Героїв космосу Олег Поляков.

У 2019 році обидва шахтоуправління планують видобути понад 6 млн тонн вугілля. ДТЕК інвестує в розвиток цих підприємств близько 1 млрд грн.

ДТЕК – найбільший приватний інвестор в енергетику України.
Група розвиває бізнеси з видобування природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів.
У 2018 році капітальні вкладення ДТЕК становили 20 млрд грн, податкові відрахування – 27 млрд грн. У ДТЕК працюють 80 тис. співробітників.
100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.