Шахтарі-супергерої: ДТЕК презентував книжку казок про тих, хто працює під землею

Теплова енергетика11 Вересеня 2019

Наймасштабніша дитяча автограф-сесія у Західному Донбасі, кіно під відкритим небом, конкурси з супергероями та солодощі. Так дітям шахтарів ДТЕК презентували книги про їхніх батьків, які працюють на вугледобувних підприємствах.

600 книжок «Мій супергеройський та крутий татусь» подарував ДТЕК дітям співробітників Павлоградвугілля, Добропіллявугілля та бібліотекам Павлограда, Тернівки, Першотравенська. У них – шість казок про те, звідки береться тепло і світло в оселях, хто працює під землею та як збагачують вугілля після видобутку. Головний герой тато-шахтар, який щодня веде боротьбу під землею заради енергонезалежності країни.  На незвичне видання авторку Тетяну Руменко надихнув батько.

«Я з родини гірників. Але цікаво та доступно пояснити специфічну професію складно. Тому і вирішила написати казки, щоб діти знали та розуміли, ким працюють їхні батьки. А головне, пишались своїми татусями. Адже на мою думку, це дуже відважні, відповідальні та розумні люди», - Тетяна Руменко, автор казок про шахтарів.

Презентацію книги організувало об‘єднання ДТЕК Павлоградвугілля.

«ДТЕК у Західному Донбасі – підтримує ідеї жителів, які можуть покращити життя в регіоні. Бо компанія – точка опори для людей. Доказ тому – сотні реалізованих проектів за допомогою «Громади своїми руками». І ми радо підтримали авторку, яка розповідає у казках дітлахам, наскільки важливий фах шахтаря», - менеджер з адміністративної діяльності ДТЕК Павлоградвугілля Андрій Чернецький.

ДТЕК – найбільший приватний інвестор в енергетику України.
Група розвиває бізнеси з видобування природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів.
У 2018 році капітальні вкладення ДТЕК становили 20 млрд грн, податкові відрахування – 27 млрд грн. У ДТЕК працюють 80 тис. співробітників.
100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.