Ремонтів на 500 млн грн: ДТЕК Бурштинська ТЕС готова працювати взимку

На Бурштинській ТЕС вже відремонтували шість енергоблоків з дванадцяти. Наразі вивели в ремонт енергоблок №7 і також планують відремонтувати енергоблоки №4 та №9. Все задля того, щоб взимку в оселях жителів Закарпаття, Івано-Франківщини та Львівщини було світло та тепло. В підготовку підприємства до осінньо-зимового періоду інвестували 474 млн грн.

Ремонтів на 500 млн грн: ДТЕК Бурштинська ТЕС готова працювати взимку

Паралельно з ремонтами блоків та іншого станційного обладнання, енергетики випробували магістральні мережі і впевнилися, що вони готові до роботи в опалювальний період.

«ДТЕК Бурштинська ТЕС забезпечує світлом три мільйони жителів Закарпатської та частково Івано-Франківської та Львівської областей. Ми розуміємо, яка відповідальність на наших плечах і тому заздалегідь і вчасно готуємо обладнання до надмірних навантажень в осінньо-зимовий період, - прокоментував в. о. директора ДТЕК Бурштинської ТЕС Олег Івахів.

Аби станція стабільно відпрацювала в опалювальний період на її складах повинно зберігатися щонайменше 130 тисяч тонн вугілля і  дві з половиною тисячі тонн мазуту. На даний час на ТЕС вже накопичили 200 тисяч тонн вугілля і більше трьох тисяч тонн мазуту.

Вся інформація про внесок ДТЕК в підготовку енергосистеми України до осінньо-зимового періоду - на сайті https://ozp.dtek.com/

ДТЕК – найбільший приватний інвестор в енергетику України.
Група розвиває бізнеси з видобування природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів.
У 2018 році капітальні вкладення ДТЕК становили 20 млрд грн, податкові відрахування – 27 млрд грн. У ДТЕК працюють 80 тис. співробітників.
100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.