Робота шахтарів – гарантія стабільності для Західного Донбасу

Стабільне видобування вугілля – гарантія стабільності не тільки для шахтарів. Адже робочі шахти – це податки на потреби міст і сіл Західного Донбасу. Тому виробничі перемоги гірників тішать усіх. Ось і зараз видобуті 3 млн тонн вугілля шахтоуправлінням ДТЕК Павлоградське дають впевненість: шахтарі працюють – Західний Донбас живе стабільно.

Робота шахтарів – гарантія стабільності для Західного Донбасу

Свої 3 млн тонн з початку року в шахтоуправлінні Павлоградське вважають досягненням. Витрачено багато сил і кожна видобута тонна підтверджує професіоналізм гірників. На підприємстві пишаються своїм колективом, адже такого результату без злагодженої роботи в команді отримати неможливо.

– Найбільше приємно знову й знову переконуватися, що в нашому шахтоуправлінні працюють справжні професіонали. І начебто кожен робить свою справу, а в підсумку виходить ось таке спільне досягнення, – з гордістю говорить завідувач гірничими роботами Євген Ткаченко. – Звичайно, є труднощі в роботі. Видобувати вугілля – це, в принципі, нелегко. Але ми виконуємо свою роботу якісно та сумлінно. І тільки в такому ключі ми працювали, працюємо та будемо працювати.

Забезпечувати українські сім'ї світлом і теплом, а свої власні стабільним заробітком, шахтарі мають намір і далі. Компанія також забезпечує робітників всім потрібним – цьогоріч купили потрібне обладнання та відремонтували наявне, поліпшили засоби індивідуального захисту, запустили чотири лави, з яких видобувають вугілля, шахтарі вже пройшли понад 15 км гірничих виробок. На все це витратили 192 млн грн. До запуску на підприємстві готують ще одну нову лаву. А видобути до кінця року планують ще понад 1 млн тонн вугілля.

ДТЕК - найбільший приватний інвестор в енергетику України.

Компанія розвиває бізнес з видобутку природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів. Напрямок Innovation DTEK здійснює проекти в сфері технологічної та цифрової трансформації енергетики, а також управляє інноваційної освітньої бізнес-платформою Academy DTEK.

ДТЕК Енерго забезпечує замкнений цикл виробництва електроенергії з вугілля. Встановлена ​​потужність в генерації електроенергії - 13,5 ГВт. У вуглевидобутку створений повний виробничий цикл: видобуток і збагачення вугілля, сервісне обслуговування шахтного устаткування.

У 2018 році капітальні інвестиції ДТЕК склали 20 млрд грн, податкові відрахування - 26 млрд грн. У ДТЕК працюють 70 тис. співробітників.

100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.