Поповнимо запаси до холодів: В Україну прибула чергова партія вугілля з ПАР для теплоелектростанцій ДТЕК

Сьогодні вночі порт «Південний» прийняв балкер GENCO RAPTOR із 75 тис. тонн вугілля з ПАР. Це вже 8-е судно з імпортним антрацитом, який попрямує на склади теплоелектростанцій ДТЕК для забезпечення стабільного енергопостачання промисловості та населення України.

Станом на 8:00, порт розвантажив 42 тис. тонн південноафриканського вугілля. Весь обсяг палива попрямує на ДТЕК Криворізька ТЕС. Запаси вугілля на станції 11 грудня становлять 75 тис. тонн.

Зараз Криворізька ТЕС працює двома блоками та має навантаження у 330 МВт, забезпечуючи стабільність Дніпровського енерговузла.

Нагадаємо, ДТЕК продовжує реалізацію програми зі зниження залежності в імпортному вугіллі, що складається з трьох ключових кроків. Крок № 1 — переведення блоків з антрациту на газове вугілля. Крок № 2 — забезпечення ТЕС вугіллям українського видобутку. І крок № 3 — модернізація потужностей ТЕС для ефективної та безперебійної роботи.

З найважливішими діями ДТЕК щодо забезпечення надійного енергопостачання України в осінньо-зимовий період можна ознайомитися на сайті — http://ozp.dtek.com

ДТЕК – найбільший приватний інвестор в енергетику України.
Група розвиває бізнеси з видобування природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів.
У 2018 році капітальні вкладення ДТЕК становили 20 млрд грн, податкові відрахування – 27 млрд грн. У ДТЕК працюють 80 тис. співробітників.
100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.