Підготовка до зими: ДТЕК привіз четверте судно з вугіллям із Колумбії

Теплова енергетика26 Вересеня 2019

Чергова партія палива прибула з Колумбії для ТЕС ДТЕК. 80 тисяч тонн вугілля газової марки доставили в порт «Південний» Одеської області. Імпортне вугілля дозволить забезпечити стабільні поставки електроенергії і тепла для українців в період опалювального сезону.

Підготовка до зими: ДТЕК привіз четверте судно з вугіллям із Колумбії

Зараз судно розвантажують в порту, після чого вугілля відправлять на теплоелектростанції ДТЕК. Станом на 26 вересня на складах ТЕС компанії накопичили 882 тис. тонн вугілля.

«Ми робимо максимум, щоб Україна взимку була зі світлом і теплом. Для поповнення складів ми диверсифікуємо поставки вугілля. Наш пріоритет - видобуток вугілля на власних підприємствах, - розповів генеральний директор ДТЕК Енерго Дмитро Сахарук. - Також ми закуповуємо імпортне паливо. Сьогодні в порт прибуло четверте судно з вугіллям за останні два місяці, ще одне планується в жовтні. Всього ми законтрактували 388 тисяч тонн вугілля за кордоном. Це паливо допоможе нам витримати пікові навантаження, які почнуться вже в наступному місяці і триватимуть всю зиму».

Компанія також виходила на Українську енергетичну біржу для купівлі вугілля. Ціна, запропонована постачальникам, була заснована на котируванні API2 і включала вартість доставки (Роттердам+). Однак всі вісім сесій торгів завершилися безрезультатно. Жоден лот з 450 тис. тонн так і не був законтрактований.

Вся інформація про внесок ДТЕК в підготовку енергосистеми України до осінньо-зимового періоду - на сайті https://ozp.dtek.com/

ДТЕК – найбільший приватний інвестор в енергетику України.
Група розвиває бізнеси з видобування природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів.
У 2018 році капітальні вкладення ДТЕК становили 20 млрд грн, податкові відрахування – 27 млрд грн. У ДТЕК працюють 80 тис. співробітників.
100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.