Перші в Україні: ШУ Першотравенське видобуло 1 млн тонн вугілля

Теплова енергетика29 Березень 2019

Перші в країні! Гірники Першотравенського шахтоуправління видали на-гора перший мільйон тонн вугілля. Багато це чи мало? Наприклад, Придніпровська ТЕС може безперебійно працювати на видобутому першотравенськими шахтарями українському вугіллі 300 днів.

Перші в Україні: ШУ Першотравенське видобуло 1 млн тонн вугілля

«Українська енергетика сьогодні – це велике будівництво, від успішного завершення якого залежить майбутнє України, майбутнє наших дітей. І коли ми говоримо про енергонезалежність, ми маємо на увазі шлях до зростання добробуту кожного українця. І від слів переходимо до справи – нарощуємо видобуток українського вугілля, інвестуємо в переведення блоків теплостанцій на вітчизняне паливо, створюємо нові робочі місця. Сьогодні «першотравенці» першими в Україні видобули 1 мільйон енергетичного вугілля! І у черговий раз підтвердили, що ДТЕК – це точка опори для держави й суспільства в умовах складного економічного періоду», – підкреслив генеральний директор ДТЕК Павлоградвугілля Сергій Воронін.

«Всі мої колеги знають, що кожна видобута нами тонна вугілля важлива для країни, важлива для кожного з нас. Ми пишаємося тим, що у цьому році першими досягли позначки в мільйон тонн вугілля і маємо намір не зменшувати темпів роботи», – поділився своїми враженнями гірник очисного забою видобувної дільниці №3 шахти «Ювілейна» Анатолій Коновалов.

Шахтоуправління Першотравенське два роки поспіль силами тільки однієї видобувної дільниці №1 видобуває мільйон тонн вугілля раніше строку, а також перевиконує річні плани з видобутку вугілля.

«У цьому мільйоні вугілля – праця видобувників, прохідників, транспортників, механіків, інженерів, планувальників, слюсарів, гірників – колективу, у якому працюють майже 4 тис. осіб. Наші виробничі результати – це наші зарплати, життя нашого підприємства й регіону. Попереду у нас ще багато роботи: у цьому році перед ШУ Першотравенське стоїть завдання – видобути 3,8 млн тонн вугілля», – прокоментував подію директор ДТЕК ШУ Першотравенське Валерій Гречушкін.

ДТЕК - найбільший приватний інвестор в енергетику України.

Компанія розвиває бізнес з видобутку природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів. Напрямок Innovation DTEK здійснює проекти в сфері технологічної та цифрової трансформації енергетики, а також управляє інноваційної освітньої бізнес-платформою Academy DTEK.

ДТЕК Енерго забезпечує замкнений цикл виробництва електроенергії з вугілля. Встановлена ​​потужність в генерації електроенергії - 13,5 ГВт. У вуглевидобутку створений повний виробничий цикл: видобуток і збагачення вугілля, сервісне обслуговування шахтного устаткування.

У 2018 році капітальні інвестиції ДТЕК склали 20 млрд грн, податкові відрахування - 26 млрд грн. У ДТЕК працюють 70 тис. співробітників.

100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.