ДТЭК
Операційним директором ДТЕК Енерго призначили Ільдара Салєєва

На пост операційного директора ДТЕК Енерго призначили Ільдара Салєєва. Його ключовими завданнями на посаді стануть забезпечення операційної ефективності компанії і реалізація стратегії бізнесу в умовах роботи на новому енергоринку. До приходу в компанію Ільдар очолював ПрАТ «ДМЗ» ( «Донецьксталь»).

На новій посаді Ільдар Салєєв відповідатиме за весь виробничий блок ДТЕК Енерго: видобуток вугілля, генерацію електроенергії, логістику, закупівлі і підвищення операційної ефективності. До кола його обов'язків входитимуть реалізація виробничої стратегії компанії, ефективність бізнес-процесів, підвищення безпеки праці, управління виробничими ризиками (екологія, аварійність та інше). На цій посаді Ільдар Салєєв змінить Тоомаса Ніінемяе, який прийняв рішення продовжити кар'єру за межами ДТЕК.

Ільдар починав свою трудову кар'єру в ДТЕК керівником інвестиційного спрямування, далі розширював управлінський досвід в компаніях SCM - Corum Group і Метінвест Холдинг.
«Українська теплова генерація і вуглевидобуток сьогодні зазнають труднощів, але це не знімає з нас стратегічного завдання - забезпечувати свій внесок в енергетичну незалежність країни. Ільдар - досвідчений керівник і технічний експерт високого рівня. Він володіє всіма необхідними компетенціями та досвідом для реалізації поставлених перед ним завдань», - зазначив Дмитро Сахарук, генеральний директор ДТЕК Енерго.

«Призначення на цю посаду сприймаю як високу оцінку моїх професійних досягнень і як великий кредит довіри. З радістю повертаюся в компанію, в якій починав свою трудову кар'єру. В умовах роботи нового енергоринку і кризи в галузі ключові пріоритети ДТЕК Енерго - це підвищення ефективності бізнесу і адаптація виробництв теплової генерації і вугледобувних підприємств до поточних реалій», - прокоментував своє призначення Ільдар Салєєв.

ДТЕК – найбільший приватний інвестор в енергетику України.
Група розвиває бізнеси з видобування природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів.
У 2018 році капітальні вкладення ДТЕК становили 20 млрд грн, податкові відрахування – 27 млрд грн. У ДТЕК працюють 80 тис. співробітників.
100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.