Нова техніка для шахтарів. На ШУ Дніпровському запрацювала нова лава

Гірники Дніпровського шахтоуправління почали видобувати вугілля з нової, 536-ї лави. Цей очисний забій забезпечить теплоелектростанції країни 360 тис. тонн газового вугілля. Наприклад, Запорізька ТЕС на цьому вугіллі зможе безперервно працювати більше місяця, забезпечуючи споживачів електроенергією.

Нова техніка для шахтарів. На ШУ Дніпровському запрацювала нова лава

Нова лава обладнана сучасною технікою, яка робить працю шахтарів ще більш безпечною і суттєво її полегшує. На технічне оновлення ДТЕК спрямував 56,5 млн грн. У забої встановили новий комбайн УКД 200/500 (Corum Group), капітально відремонтували конвеєр СП 251 і купили особливу «помічницю» – польську апаратуру для управління і автоматизації забійним обладнанням.

«Апаратуру управління ми називаємо «мозком» лави. Призначена вона для управління комбайном, конвеєром, насосними станціями та ін. І на відміну від вітчизняних аналогів, які, до речі, уже не виробляють, вона в режимі онлайн відображає на екрані стан обладнання і параметрів датчиків. Завдяки цьому швидко діагностуємо всі несправності, практично немає простоїв. Також уся інформація відображається на-гора у гірничого диспетчера», – розповідає про «обновку» заступник механіка дільниці з видобутку вугілля №2 ДТЕК ШУ Дніпровське Олексій Івашкін.

Видобувна дільниця №2 вже видала на-гора близько 9000 тон вугілля з нової лави.

«Добробут сімей наших співробітників і роботу шахтоуправління допоможе забезпечити нова лава. Ця та наступні. Упевнений, колектив дільниці злагоджено й безперебійно видаватиме вугілля на-гора. Новий забій забезпечить їх роботою на найближчі півроку», – зазначив заступник директора з виробництва ДТЕК ШУ Дніпровське Володимир Жикін.

ДТЕК - найбільший приватний інвестор в енергетику України.

Компанія розвиває бізнес з видобутку природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів. Напрямок Innovation DTEK здійснює проекти в сфері технологічної та цифрової трансформації енергетики, а також управляє інноваційної освітньої бізнес-платформою Academy DTEK.

ДТЕК Енерго забезпечує замкнений цикл виробництва електроенергії з вугілля. Встановлена ​​потужність в генерації електроенергії - 13,5 ГВт. У вуглевидобутку створений повний виробничий цикл: видобуток і збагачення вугілля, сервісне обслуговування шахтного устаткування.

У 2018 році капітальні інвестиції ДТЕК склали 20 млрд грн, податкові відрахування - 26 млрд грн. У ДТЕК працюють 70 тис. співробітників.

100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.