ДТЭК
Надійно та відповідально: енергетики ДТЕК Курахівської ТЕС готують до зими теплові мережі

Енергетики ДТЕК Курахівської ТЕС готують тепломережі міста до опалювального сезону заздалегідь. Нині замінюють ділянки старого трубопроводу на сучасні та більш енергоефективні. Дбають аби взимку уникнути втрат тепла та забезпечити містян теплом в домівках.

Під час осінньо-зимового періоду від злагодженої роботи енергетиків ДТЕК Курахівської ТЕС залежить комфорт понад восьми тисяч споживачів в Курахове. Тому підготовку розпочали ще в літку.

«Починаючи з червня, вже замінили понад 30 метрів ушкоджених ділянок труб внутрішньо квартальних мереж, які потребували аварійного ремонту. Встановили понад чотири десятка нових засувок та кранів, аби мережі були надійними. Наразі завершуємо планову заміну 600 метрів тепломережі, що живить домівки по вулиці Енергетиків. Зазначу що нові труби розраховані на 50 років експлуатації та є енергозберігаючими», — пояснює начальник служби теплових водопровідних мереж ДТЕК Курахівська ТЕС Дмитро Гарагашко.

З 15 по 27 вересня енергетики проведуть гідравлічні випробування мережі, аби виявити можливі протікання, які лишились після ремонту. Тож до початку сезону опалювання усунуть всі дефекти.

«Компанія ДТЕК – надійний партнер держави та суспільства. Тож, ДТЕК Курахівська ТЕС до своїх споживачів ставиться відповідально. Подати теплоносій у систему, як тільки буде відповідне рішення міської влади з початком опалювального сезону, ми готові вчасно», – підкреслив директор ДТЕК Курахівська ТЕС Станіслав Валантір.

До того ж фахівці енергоремонтного підприємства Інтеренергосервіс готують до роботи енергоблок №5 ДТЕК Курахівська ТЕС, відновлюючи його під час капітального ремонту. На початок опалювального сезону блок буде включено в енергосистему.

ДТЕК – найбільший приватний інвестор в енергетику України.
Група розвиває бізнеси з видобування природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів.
У 2018 році капітальні вкладення ДТЕК становили 20 млрд грн, податкові відрахування – 27 млрд грн. У ДТЕК працюють 80 тис. співробітників.
100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.