На обладнання нової лави на шахті Новодонецька ДТЕК спрямував 154 млн грн

Понад 630 тисяч тон вугілля видобудуть з лави на шахті Новодонецька (ДТЕК ШУ Білозерське). Друга північна лава пласта k8 на глибині 320 метрів почала роботу наприкінці липня. В її обладнання ДТЕК інвестував понад 154 млн грн.

На обладнання нової лави на шахті Новодонецька ДТЕК спрямував 154 млн грн

Очисний вибій з запасами вугілля понад 630 тисяч тон забезпечить гірникам ділянки №3 роботу на півтора року. Його довжина 270 м, довжина виїмкового поля - 1 320 м, потужність пласта - 0,9 м. Видобувати вугілля з нового очисного вибою буде колектив на чолі з начальником Олександром Єфремовим і бригадиром Юрієм Іваніною.

Лаву оснастили механізованим кріпленням 1МКД-90 і КД-80, комбайном УКД-200/500 і скребковим конвеєром СП-251.

«Це перша лава, яку ми запустили в поточному році, - говорить заступник директора з виробництва ШУ Білозерське Дмитро Забєлін. - Плануємо видобувати з неї до двох тисяч тон на добу. Наше вугілля газової марки зараз дуже затребуване на українських теплоелектростанціях, тому і ми вносимо свою частку у зміцнення енергонезалежності України».

До кінця року в ШУ Білозерське планують ввести в експлуатацію ще дві нові лави. Інвестиції ДТЕК у розвиток підприємства в 2019 році перевищать 460 млн грн.

ДТЕК - найбільший приватний інвестор в енергетику України.

Компанія розвиває бізнес з видобутку природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів. Напрямок Innovation DTEK здійснює проекти в сфері технологічної та цифрової трансформації енергетики, а також управляє інноваційної освітньої бізнес-платформою Academy DTEK.

ДТЕК Енерго забезпечує замкнений цикл виробництва електроенергії з вугілля. Встановлена ​​потужність в генерації електроенергії - 13,5 ГВт. У вуглевидобутку створений повний виробничий цикл: видобуток і збагачення вугілля, сервісне обслуговування шахтного устаткування.

У 2018 році капітальні інвестиції ДТЕК склали 20 млрд грн, податкові відрахування - 26 млрд грн. У ДТЕК працюють 70 тис. співробітників.

100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.