Мільйон тонн від павлоградських шахтарів – ще один крок до енергонезалежності

Гірники Павлоградського шахтоуправління видобули перший мільйон тонн вугілля. Це їхній внесок в енергонезалежність країни. Темпів здавати не збираються. Попереду головне завдання – виконати план, видати на-гора до кінця року ще понад 3 млн тонн.

Мільйон тонн від павлоградських шахтарів – ще один крок до енергонезалежності

Вугілля в Павлоградському шахтоуправлінні видобувають шість видобувних дільниць – це 736 співробітників.

«Ми знаємо, наскільки важлива кожна видобута тонна вугілля для нашого регіону. Тому колектив нашої дільниці завжди намагається не просто працювати, а перевиконувати плановий видобуток. Адже хороша й продуктивна робота – це залізна впевненість у завтрашньому дні», – каже бригадир дільниці з видобутку вугілля №7 ДТЕК ШУ Павлоградське Сергій Васильєв.

І впевненість не тільки співробітників ШУ Павлоградське, а запорука стабільної роботи українських ТЕС, які завдяки газовому вугіллю забезпечують світлом і теплом усю країну.

«Сьогодні ми третє підприємство, яке у цьому році видало на-гора 1 млн тонн. Тут закладено працю кожного із співробітників – видобувників, прохідників, інженерів, механіків, технологів, працівників шахтного транспорту, гірників, слюсарів, машиністів, планувальників ШУ Павлоградське. Наші трудові досягнення – це не тільки стабільні зарплати, комфорт і добробут наших сімей, а й запорука майбутнього шахтоуправління, регіону Західний Донбас і країни у цілому», – зазначає завідувач гірничими роботами ДТЕК ШУ Павлоградське Євген Ткаченко.

Раніше по мільйону тонн вугілля видобули колективи шахтоуправлінь Першотравенське й Тернівське.

За три місяці компанія ДТЕК спрямувала у розвиток ШУ Павлоградське понад 119 млн грн. Капітально відремонтували обладнання і купили комплектуючі для техніки. У 2019 році колектив шахтоуправління планує видобути понад 4 млн тонн вугілля і здати в експлуатацію чотири нові очисні забої.

ДТЕК - найбільший приватний інвестор в енергетику України.

Компанія розвиває бізнес з видобутку природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів. Напрямок Innovation DTEK здійснює проекти в сфері технологічної та цифрової трансформації енергетики, а також управляє інноваційної освітньої бізнес-платформою Academy DTEK.

ДТЕК Енерго забезпечує замкнений цикл виробництва електроенергії з вугілля. Встановлена ​​потужність в генерації електроенергії - 13,5 ГВт. У вуглевидобутку створений повний виробничий цикл: видобуток і збагачення вугілля, сервісне обслуговування шахтного устаткування.

У 2018 році капітальні інвестиції ДТЕК склали 20 млрд грн, податкові відрахування - 26 млрд грн. У ДТЕК працюють 70 тис. співробітників.

100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.