Мрії збуваються: «Громада своїми руками» у Павлограді

У проєкті «Громада своїми руками» в Павлограді оголошено 27 проєктів-переможців цього року. Відкрито вже три, це: оновлений Будинок культури ветеранів, інтерактивний клас для учнів Західно-Донбаського професійного ліцею та новий майданчик для гри в пляжний волейбол. Фактична вартість цих проєктів становить понад 650 тис. грн, з яких 233 тис. направлено з фонду конкурсу (кошти ДТЕК і міського бюджету).

Мрії збуваються: «Громада своїми руками» у Павлограді

Оновлену історичну будівлю – Будинок культури ветеранів, відкрили до святкування Міжнародного дня людей похилого віку. Тут відремонтували фасад, замінили вікна, відреставрували двері і встановили стилізовані під старовину ліхтарі. На реалізацію цього проєкту пішло більше 110 тис. грн, 80 тис. з яких виділили з фонду конкурсу міні-грантів «Громада своїми руками».

«Всі ці люди все своє життя працювали для того, щоб наше місто розвивалось і процвітало. Спочатку вони виховували нас, а тепер виховують своїх онуків», - з повагою зазначила начальник відділу культури Павлоградського виконкому, Вікторія Селіна.

А у учнів Західно-Донбаського професійного ліцею (ЗДПЛ) тепер є інтерактивний клас – нові комп'ютери, магнітно-маркерна дошка, звукові колонки та інше. На всю цю інновацію і красу з фонду конкурсу направили 80 тис. грн.

Володимир Степаненко, директор ЗДПЛ: «Тепер тут учні зможуть вивчати інформатику, інформаційні технології за допомогою інноваційної мультимедійної дошки. Звичайно ж, ми будемо використовувати клас і для навчання інших предметів, де є програмне забезпечення. Ці найсучасніші технології дадуть можливість підвищувати рівень знань не тільки наших учнів, а й кваліфікованих працівників».

Допомогла «Громада своїми руками» і фізкультурно-спортивному комплексу ім. В. М. Шкуренко в облаштуванні сучасного майданчику для гри в пляжний волейбол. На проєкт витрачено понад 87 тис. грн, з яких 72 тис. – фонд конкурсу. За ці кошти ініціативна група придбала спортивний інвентар: стійки з проектором, суддівську стійку, волейбольні м'ячі, сітку, освітлювальні прилади і будівельні матеріали. Тепер тут зможуть займатися не тільки професійні волейболісти, а й любителі цього виду спорту.

«Тут багато сучасного спортивного обладнання та і сама гра інша, відрізняється від класичного волейболу тим, що тут грають два гравця і немає ніяких поблажок на порушення правил. Мені дуже подобається», - говорить волейболіст-любитель, Назар Міленний.

Павлоград  – найактивніше місто Західного Донбасу з місць присутності компанії, де ініціативні мешканці мають можливість самостійно приймати участь в розвитку та покращенні своїх регіонів.  А ДТЕК – це надійний партнер громади і точка опори для людей, який завжди підтримує їх ідеї, та допомагає громодянам покращити життя у регіоні.

ДТЕК – найбільший приватний інвестор в енергетику України.
Група розвиває бізнеси з видобування природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів.
У 2018 році капітальні вкладення ДТЕК становили 20 млрд грн, податкові відрахування – 27 млрд грн. У ДТЕК працюють 80 тис. співробітників.
100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.