Ліквідовано задимлення на шахті ім. Героїв космосу. Постраждалих немає

Теплова енергетика10 Вересеня 2019

Сьогодні, 10 вересня о 7:30 сталося задимлення на виїмковій дільниці 958-ої лави на горизонті 370 метрів шахти ім. Героїв космосу, яка раніше була закрита через аварію, а зараз знаходиться в процесі відновлювальних робіт.

На підприємстві ввели в дію план ліквідації аварії. 9 працівників, які перебували в цей момент на аварійній ділянці, були виведені на поверхню.

За попередньою інформацією, причиною задимлення став вихід з ладу підшипника в редукторі стрічкового конвеєра. В результаті цього відбулося заклинювання одного з двох приводних барабанів конвеєра і тертя об нього стрічкового полотна. Задимлення ліквідували до прибуття підрозділу ВГРЗ силами членів допоміжної гірничорятувальної команди.

Конкретні причини задимлення встановлюються. Постраждалих немає. Відновлювальні роботи на даній ділянці продовжуються.

ДТЕК – найбільший приватний інвестор в енергетику України.
Група розвиває бізнеси з видобування природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів.
У 2018 році капітальні вкладення ДТЕК становили 20 млрд грн, податкові відрахування – 27 млрд грн. У ДТЕК працюють 80 тис. співробітників.
100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.