Ліквідовано задимлення на шахті ім. Героїв космосу. Постраждалих немає

Теплова енергетика10 Вересеня 2019

Сьогодні, 10 вересня о 7:30 сталося задимлення на виїмковій дільниці 958-ої лави на горизонті 370 метрів шахти ім. Героїв космосу, яка раніше була закрита через аварію, а зараз знаходиться в процесі відновлювальних робіт.

На підприємстві ввели в дію план ліквідації аварії. 9 працівників, які перебували в цей момент на аварійній ділянці, були виведені на поверхню.

За попередньою інформацією, причиною задимлення став вихід з ладу підшипника в редукторі стрічкового конвеєра. В результаті цього відбулося заклинювання одного з двох приводних барабанів конвеєра і тертя об нього стрічкового полотна. Задимлення ліквідували до прибуття підрозділу ВГРЗ силами членів допоміжної гірничорятувальної команди.

Конкретні причини задимлення встановлюються. Постраждалих немає. Відновлювальні роботи на даній ділянці продовжуються.

ДТЕК - найбільший приватний інвестор в енергетику України.

Компанія розвиває бізнес з видобутку природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів. Напрямок Innovation DTEK здійснює проекти в сфері технологічної та цифрової трансформації енергетики, а також управляє інноваційної освітньої бізнес-платформою Academy DTEK.

ДТЕК Енерго забезпечує замкнений цикл виробництва електроенергії з вугілля. Встановлена ​​потужність в генерації електроенергії - 13,5 ГВт. У вуглевидобутку створений повний виробничий цикл: видобуток і збагачення вугілля, сервісне обслуговування шахтного устаткування.

У 2018 році капітальні інвестиції ДТЕК склали 20 млрд грн, податкові відрахування - 26 млрд грн. У ДТЕК працюють 70 тис. співробітників.

100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.