ДТЭК
Курс на енергонезалежність: шахтарі ДТЕК Енерго добули більше 22 млн тонн вугілля за 2019 рік

Шахтарі ДТЕК Енерго відзвітували про результати роботи за минулий рік. Вугледобувні підприємства компанії видобули 22,4 млн тонн вугілля. Це паливо поповнило склади теплоелектростанцій компанії і забезпечило стабільну роботу енергосистеми України.

За 12 місяців минулого року видобуток вугілля на ДТЕК Павлоградвугілля склав 18,2 млн т вугілля, на ДТЕК Добропіллявугілля - 4,2 млн т вугілля. Для забезпечення вуглевидобутку на шахтах компанії ввели в експлуатацію 36 нових лав.

«Українські вугілля і електроенергія - запорука енергетичної незалежності нашої країни, - говорить генеральний директор ДТЕК Енерго Дмитро Сахарук. - Чим більше ми використовуємо власного палива, тим менше залежимо від іноземного ресурсу. А це безпосередньо впливає на надійність енергосистеми і безперебійність поставок електроенергії споживачам. Високі показники по видобутку - це результат роботи наших гірників і інвестицій компанії. За 12 місяців минулого року ми інвестували 3,8 мільярдів гривень у вугледобувні підприємства».

ДТЕК – найбільший приватний інвестор в енергетику України.
Група розвиває бізнеси з видобування природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів.
У 2018 році капітальні вкладення ДТЕК становили 20 млрд грн, податкові відрахування – 27 млрд грн. У ДТЕК працюють 80 тис. співробітників.
100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.