Кадрові зміни: на Бурштинській ТЕС новий керівник

Відтепер Бурштинською ТЕС керуватиме Олег Івахів – головний інженер станції. Колишній очільник Денис Шмигаль відсьогодні - голова Івано-Франківської обласної адміністрації.

Кадрові зміни: на Бурштинській ТЕС новий керівник

На ТЕС обіцяють вектор розвитку станції не змінювати – надалі працювати заради енергонезалежності країни та розвитку регіону

«Ми працюємо на користь людей. Аби у них було світло і тепло. Нашим пріоритетом залишиться забезпечення стабільної та безперебійної роботи ТЕС в нових умовах енергоринку та підтримка важливих для громади проектів», - прокоментував в.о. директора Олег Івахів.

За два роки директорства Дениса Шмигаля, Бурштинська ТЕС стала справжнім партнером громади – у  місті відновили комбінат спортивних споруд, створили центри громадської активності та адміністративних послуг, реабілітаційний центр «Довір’я». На самій станції реконструювали один із 12 енергоблоків, ще 4 капітально відремонтували.

«Це були два найскладніших, але і найцікавіших роки мого професійного досвіду. Пишаюся тим, що відповідав за таке потужне підприємство, як Бурштинська ТЕС, за те, щоб три мільйони людей були зі світлом і теплом. Ми зробили чимало. Попереду нові виклики і можливості для ДТЕК Бурштинська ТЕС»,  - сказав ексдиректор станції та новопризначений голова ОДА  Денис Шмигаль.

На Бурштинській ТЕС 1900 працівників. Станція посідає топове місце в наповненні бюджету Івано-Франківської області.

ДТЕК Бурштинська ТЕС – одна із найпотужніших електростанцій в Україні, її виробнича потужність складає  2351 МВт. ТЕС забезпечує світлом 3 млн осіб із Закарпатської та частково Івано-Франківської та Львівської областей. Станція виробляє 64% електроенергії на потреби України, решту - 36% - експортує в Словаччину, Угорщину та Румунію. За підсумками 2018 року ДТЕК Бурштинська ТЕС увійшла в ТОП-3 платників податків регіону. Крім того, станція є соціальним партнером міста Бурштин і  компанія систематично інвестує соціальний розвиток  міста. Традиційно це проекти з енергоефективності, медицини, розвитку бізнес-середовища та підвищення активності громади.

ДТЕК - найбільший приватний інвестор в енергетику України.

Компанія розвиває бізнес з видобутку природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів. Напрямок Innovation DTEK здійснює проекти в сфері технологічної та цифрової трансформації енергетики, а також управляє інноваційної освітньої бізнес-платформою Academy DTEK.

ДТЕК Енерго забезпечує замкнений цикл виробництва електроенергії з вугілля. Встановлена ​​потужність в генерації електроенергії - 13,5 ГВт. У вуглевидобутку створений повний виробничий цикл: видобуток і збагачення вугілля, сервісне обслуговування шахтного устаткування.

У 2018 році капітальні інвестиції ДТЕК склали 20 млрд грн, податкові відрахування - 26 млрд грн. У ДТЕК працюють 70 тис. співробітників.

100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.