Інвестуємо в здоров’я: понад 5 із половиною мільйонів гривень вклав ДТЕК у відпочинок сімей енергетиків Запорізької ТЕС

Теплова енергетика09 Вересеня 2019

1068 енергетиків, їх родин та 683 дітлахів співробітників ДТЕК Запорізької ТЕС відпочили цього літа коштом підприємства та профспілки. ДТЕК, як відповідальний роботодавець, на оздоровлення енергетиків та їхніх родин спрямував більше 5 із половиною млн грн. Це майже втричі більше, ніж минулого року. Ще 1 млн грн на літнє оздоровлення виділив профспілковий комітет станції.

Енергетики з родинами відпочивали на березі Азовського моря: бази «Казка», «Селена», «Прибой» (пгт. Кирилівка) та у пансіонаті «Славутич» (м. Бердянськ). Завдяки соціальному пакету  ДТЕК Запорізької ТЕС кожна з путівок вартувала для співробітників від 10% до 30 % від повної ціни. Решту компенсував ДТЕК.

«Ми у захваті від відпочинку в «Прибої»! Комфортні номери, доглянутий пляж, смачне харчування. Порції такі великі, що на другий день  довелося брати півпорції. Завдяки ДТЕК моя родина по-справжньому насолодилася теплим морем та затишним відпочинком на свіжому повітрі», - ділиться враженнями  інженер хімічної лабораторії ДТЕК Запорізької ТЕС Олена Дуб.

Для дітей енергетиків майже повністю коштом компанії організували 2 заїзди в санаторій-профілакторій «Енергодарський» та 4 заїзди в табір «Зміна», що на узбережжі Азовського моря. Чотириразове харчування, професійні наставники, цікаві програми, - активно відпочили та оздоровилися 683 дітей.

«Я кожного року нетерпляче чекаю на літо. Бо знаю, що мама на роботі візьме для мене путівку в табір. А це море! І море друзів! Конкурси, розваги, змагання, дискотеки. Обожнюю літні табори! Люблю свою матусю і її роботу», - ділиться враженнями 9-річна Марійка.

«Ми, як компанія, яка піклується про наших співробітників, турбуємося не тільки про робочий час, але надаємо велику увагу санаторно-курортному лікуванню та літньому відпочинку. Саме тому кожного року ми збільшуємо фінансування, шукаємо додаткові можливості порадувати своїх людей», - говорить керівник департаменту з управління персоналом ДТЕК Запорізької ТЕС Олена Корніяшик.

Із завершенням літнього сезону оздоровча програма для співробітників станції триває. Вже з 10 вересня перші 40 енергетиків відвідають санаторій-профілакторій «Енергодарський». До кінця року санаторне-курортне лікування тут, а також у санаторіях Хмільника, Миргороду та Бердянська, отримають іще 176 енергетиків ДТЕК Запорізької ТЕС.

А ще – на станції започаткували «Тур вихідного дня» - експрес-відпочинок за один день. Ним уже скористались 670 працівників Запорізької ТЕС.

ДТЕК - найбільший приватний інвестор в енергетику України.

Компанія розвиває бізнес з видобутку природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів. Напрямок Innovation DTEK здійснює проекти в сфері технологічної та цифрової трансформації енергетики, а також управляє інноваційної освітньої бізнес-платформою Academy DTEK.

ДТЕК Енерго забезпечує замкнений цикл виробництва електроенергії з вугілля. Встановлена ​​потужність в генерації електроенергії - 13,5 ГВт. У вуглевидобутку створений повний виробничий цикл: видобуток і збагачення вугілля, сервісне обслуговування шахтного устаткування.

У 2018 році капітальні інвестиції ДТЕК склали 20 млрд грн, податкові відрахування - 26 млрд грн. У ДТЕК працюють 70 тис. співробітників.

100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.