Інвестуємо в безпеку: майже вісім з половиною мільйонів гривень за півроку спрямувала ДТЕК Запорізька ТЕС на безпеку енергетиків

Майже вісім з половиною мільйонів гривень інвестував ДТЕК в безпечну роботу енергетиків Запорізької ТЕС за перше півріччя 2019 року. Для співробітників ТЕС компанія, як відповідальний роботодавець, придбала необхідні засоби індивідуального захисту та попіклувалася про колективну безпеку. Все це, щоб на робочому місці кожен енергетик був захищений і працював безпечно.

Усією необхідною екіпіровкою працівників забезпечує підприємство,. Засоби індивідуального захисту для енергетиків — це спецодяг та спецвзуття, каска, захисні окуляри, беруші від шуму. Для деяких — ще й респіратор та рукавиці. Всього на придбання засобів індивідуального захисту (ЗІЗ) для Запорізької ТЕС з початку року ДТЕК вже спрямував майже 2 млн грн. Передбачено все, навіть спеціальна рідина для очищення окулярів та серветки. Якісні ЗІЗи допомагають уникнути впливу шкідливих виробничих факторів на здоров'я працівників.

«Ми дбаємо, щоб працівник був забезпечений засобами індивідуального захисту, мав належні і безпечні умови праці. Але і від нього вимагаємо свідомого і небайдужого ставлення до особистої та колективної безпеки. Заради виховання такого світогляду на безпеку ми запровадили систему мотивації співробітників», — розповідає керівник відділу з охорони праці ДТЕК Запорізька ТЕС Олександр Сидоренков.

Щоб мотивувати співробітників дотримуватися безпеки праці на підприємствах ДТЕК щокварталу визначають кращого лідера та кращого аудитора з питань безпеки праці. За досягнення високих результатів з охорони праці кращі працівники отримують премії.

ДТЕК - найбільший приватний інвестор в енергетику України.

Компанія розвиває бізнес з видобутку природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів. Напрямок Innovation DTEK здійснює проекти в сфері технологічної та цифрової трансформації енергетики, а також управляє інноваційної освітньої бізнес-платформою Academy DTEK.

ДТЕК Енерго забезпечує замкнений цикл виробництва електроенергії з вугілля. Встановлена ​​потужність в генерації електроенергії - 13,5 ГВт. У вуглевидобутку створений повний виробничий цикл: видобуток і збагачення вугілля, сервісне обслуговування шахтного устаткування.

У 2018 році капітальні інвестиції ДТЕК склали 20 млрд грн, податкові відрахування - 26 млрд грн. У ДТЕК працюють 70 тис. співробітників.

100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.