Інвестиції в безпеку: ДТЕК Курахівська ТЕС на безпеку енергетиків спрямувала майже 5 млн грн

Майже п’ять мільйонів гривень інвестував ДТЕК в безпечну роботу енергетиків Курахівської ТЕС за перше півріччя 2019 року. Для співробітників ТЕС Компанія придбала необхідні засоби індивідуального захисту та попіклувалася про колективну безпеку. Все це, щоб на робочому місці кожен енергетик був захищений і працював безпечно.

Усією необхідною екіпіровкою працівників забезпечує підприємство. Засоби індивідуального захисту для енергетиків — це спецодяг та спецвзуття, каска, захисні окуляри, беруші від шуму. Для деяких — ще й респіратор та рукавиці. Всього на придбання засобів індивідуального захисту (ЗІЗ) для Курахівської ТЕС з початку року ДТЕК вже спрямував майже 3 млн грн. Передбачено все, навіть спеціальна рідина для очищення окулярів та серветки. Якісні ЗІЗи допомагають уникнути впливу шкідливих виробничих факторів на здоров'я працівників.

«Ми дбаємо, щоб працівник був не тільки захищений ЗІЗами, а насамперед, свідомо відповідав за особисту безпеку. На роботі людина повинна максимально дбайливо ставиться до власного здоров'я і благополуччя колег. Заради виховання такого світогляду на безпеку ми запровадили систему мотивації співробітників», — розповідає керівник департаменту з охорони праці ДТЕК Курахівської ТЕС Харлампій Гришко.

Щоб мотивувати співробітників дотримуватися техніки безпеки на підприємствах ДТЕК щокварталу визначають співробітників та ділянки, де найкраще виконували правила безпеки. За перше півріччя енергетики ДТЕК Курахівської ТЕС отримали премії на загальну суму понад 22 тис. грн. Додатково колективи нагородили спільними турами вихідного дня, коли енергетики мають змогу безкоштовно розважитись та відпочити на морі або у лісі.

ДТЕК - найбільший приватний інвестор в енергетику України.

Компанія розвиває бізнес з видобутку природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів. Напрямок Innovation DTEK здійснює проекти в сфері технологічної та цифрової трансформації енергетики, а також управляє інноваційної освітньої бізнес-платформою Academy DTEK.

ДТЕК Енерго забезпечує замкнений цикл виробництва електроенергії з вугілля. Встановлена ​​потужність в генерації електроенергії - 13,5 ГВт. У вуглевидобутку створений повний виробничий цикл: видобуток і збагачення вугілля, сервісне обслуговування шахтного устаткування.

У 2018 році капітальні інвестиції ДТЕК склали 20 млрд грн, податкові відрахування - 26 млрд грн. У ДТЕК працюють 70 тис. співробітників.

100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.