Інвестиції в безпеку: 10 млн грн спрямувала ДТЕК Бурштинська ТЕС в безпеку праці

Понад 10 млн грн інвестували в безпеку праці енергетиків на ДТЕК Бурштинська ТЕС. І це лише за перше півріччя. Реалізували вже понад пів сотні проектів, і все для того, щоб кожен працівник був захищений і працював безпечно.

Заміна старих ламп на нові у виробничих приміщеннях, оновлення та капітальний ремонт обладнання, модернізація системи пожежної безпеки, закупівля засобів індивідуального захисту, встановлення перильних огороджень у місцях підвищеної безпеки  - ось у що вкладають кошти на Бурштинській ТЕС. Все задля того, аби не допустити нещасних випадків та непередбачуваних ситуацій.  В охорону праці та промислову безпеку тут інвестують мільйони гривень щомісяця. З початку 2019 року вже спрямували більше 10 млн грн в створення безпечних умов праці.

«Протягом останніх 2,5 років компанія інвестувала в охорону праці Бурштинської ТЕС більше 56 млн грн. Завдяки такому потужному фінансуванню ми реалізували понад сотню проектів, які сприяють безпечній роботі працівників. Та в червні на  нашій станції стався смертельний нещасний випадок. Працівник постраждав від вибуху пилу в бункері. Сьогодні вже маємо результати і висновки комісії. Звісно, що всі причетні до випадку понесли відповідальність. Та вже зраз можемо озвучити, що серед багатьох причин, які послугували причиною – байдуже ставлення до власної безпеки.  Щоб попередити подібні ситуації, ми під час спілкування з людьми приділяємо особливу увагу аналізу цього нещасного випадку і розповідаємо, як можна було його уникнути», - сказав в.о. директора ДТЕК Бурштинська ТЕС Олег Івахів.

«Всі мають повертатися додому живими і здоровими. На батьків чекають вдома діти. Задля цього компанія щороку інвестує мільйони гривень. Та скільки б коштів не вкладали у вдосконалення системи охорони праці – лише відповідальність кожного за власне здоров’я та життя гарантуватиме безпечну працю», - каже керівник департаменту з охорони праці і промислової безпеки Павло Гацула.

Щоб мотивувати співробітників дотримуватися безпеки праці на підприємствах ДТЕК щокварталу визначають кращого лідера та кращого аудитора з питань безпеки праці. За досягнення високих результатів кращі працівники отримують премії.

ДТЕК Бурштинська ТЕС – одна із найпотужніших електростанцій в Україні, її виробнича потужність -  2351 МВт. ТЕС надає робочі місця 1925 енергетикам та забезпечує світлом 3 млн осіб із Закарпатської та частково Івано-Франківської та Львівської областей.

ДТЕК – найбільший приватний інвестор в енергетику України.
Група розвиває бізнеси з видобування природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів.
У 2018 році капітальні вкладення ДТЕК становили 20 млрд грн, податкові відрахування – 27 млрд грн. У ДТЕК працюють 80 тис. співробітників.
100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.