Майно підприємств ДТЕК, яке було захоплено на неконтрольованій території заарештував суд

Шевченківський районний суд м. Києва наклав арешт на майно підприємств ДТЕК на тимчасово неконтрольованій території, над яким компанія втратила контроль. Процедуру здійснено в межах кримінального провадження за ч.3 ст. 206 Кримінального кодексу України.

Дії суду стосуються, насамперед, усіх транспортних засобів, вугільної продукції та обладнання підприємств. Це означає повну заборону на відчуження, розпорядження та незаконне використання цього майна.

Перелік арештованого рухомого майна буде внесено до державного реєстру обтяжень і бази розшуку МВС. Інформацію про арештоване вугілля буде надіслано до митних органів для вжиття заходів щодо недопущення ввезення цього вугілля в Україну через територію Росії.

«Ми розуміємо, що представники так званих «ЛДНР» намагатимуться відновити видобуток вугілля на захоплених шахтах. Тепер усі, хто матиме той чи інший стосунок до цього процесу, будуть переслідуватися за українським та міжнародним законодавством», — зазначив керівник Антикризової штабу ДТЕК Денис Діденко.

ДТЕК – найбільший приватний інвестор в енергетику України.
Група розвиває бізнеси з видобування природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів.
У 2018 році капітальні вкладення ДТЕК становили 20 млрд грн, податкові відрахування – 27 млрд грн. У ДТЕК працюють 80 тис. співробітників.
100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.