Готуємось до зими. «Першотравенці» та «тернівчани» видобули півтора мільйона тонн вугілля

Теплова енергетика06 Вересеня 2019

Три видобувних дільниці видобули по 500 тис. тонн вугілля. Так шахтарі двох шахтоуправлінь ДТЕК Павлоградвугілля допомагають готувати країну до опалювального сезону.

Колективи трьох добувних дільниць №3 Першотравенського шахтоуправління, №1 і №2 Тернівського шахтоуправління видали на-гора по 500 тис. тонн вугілля з початку року. Вони випереджають річний план і за добу вибувають більше шести тисяч тонн вугілля.

«До виконання річного завдання нашій дільниці залишилося видобути близько 180 тис. тонн. Для нас важливо виконати виробниче завдання достроково, адже кожна тонна нашого вугілля - це світло в будинках жителів країни», - зазначив начальник дільниці з видобутку вугілля №3 ШУ Першотравенське Дмитро Чапіль.

«У серпні ми не тільки видобули півмільйона тонн вугілля з початку року, а й встановили своєрідний рекорд - видобули 75 877 тонн. Попередній максимум був у листопаді 2017 року і менший на 7 303 тонни», - прокоментував начальник дільниці з видобутку вугілля №2 ШУ Тернівське Володимир Калінін.

«Наш колектив нарощує темпи видобутку вугілля, щоб наша продукція швидше доходила на ТЕС. До початку опалювального сезону там на складах повинен бути достатній запас нашого вугілля для стабільної роботи станцій», - підсумував бригадир ділянки з видобутку вугілля №1 ШУ Тернівське Олександр Корнован.

Всього з початку року два шахтоуправління Першотравенське і Тернівське видобули понад п'яти мільйонів тонн вугілля, а всі підприємства ДТЕК Енерго - майже 15 млн тонн вугілля. Це їхній внесок в енергонезалежність країни, щоб опалювальний сезон в Україні пройшов без зривів.

ДТЕК - найбільший приватний інвестор в енергетику України.

Компанія розвиває бізнес з видобутку природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів. Напрямок Innovation DTEK здійснює проекти в сфері технологічної та цифрової трансформації енергетики, а також управляє інноваційної освітньої бізнес-платформою Academy DTEK.

ДТЕК Енерго забезпечує замкнений цикл виробництва електроенергії з вугілля. Встановлена ​​потужність в генерації електроенергії - 13,5 ГВт. У вуглевидобутку створений повний виробничий цикл: видобуток і збагачення вугілля, сервісне обслуговування шахтного устаткування.

У 2018 році капітальні інвестиції ДТЕК склали 20 млрд грн, податкові відрахування - 26 млрд грн. У ДТЕК працюють 70 тис. співробітників.

100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.