Готуємося до зими: ДТЕК Енерго за вересень збільшив запаси вугілля на ТЕС на 7,7%

Готуючись до високих навантажень у зимовий період, ДТЕК Енерго за вересень 2018 року збільшив запаси вугілля на своїх теплоелектростанціях на 7,7% або на 96 тис. тонн. Станом на 1 жовтня запаси становлять 1,339 млн тонн. ТЕС компанії забезпечені паливом і зможуть стабільно виробляти електроенергію для підприємств і українців.

До початку опалювального сезону залишилося менш ніж місяць, тому енергетики мають ще трохи часу для завершення всіх підготовчих заходів. Зокрема, ДТЕК продовжує поповнювати запаси вугілля і робити ремонти на ТЕС відповідно до затвердженого графіка.

Станом на 1 жовтня на складах теплоелектростанцій компанії було 1,231 млн тонн газового вугілля і ще 108 тис. тонн антрациту. Зараз вугілля на ТЕС ДТЕК майже вдвічі більше, ніж торік.

«Перевага пріоритетного використання українського вугілля очевидна – його стабільно видобувають в Україні та його можна швидко привезти на ТЕС залізницею. Це підтверджується поточними обсягами палива на складах наших ТЕС», – сказав директор з генерації електроенергії ДТЕК Енерго Сергій Куриленко. – Завдяки своєчасному постачанню вугілля ДТЕК Енерго на 66 тис. тонн або на 5,3% перевиконує план накопичення вугілля, затверджений Міністерством енергетики та вугільної промисловості України».

З найважливішими діями ДТЕК щодо забезпечення надійного енергопостачання України в осінньо-зимовий період можна ознайомитися на сайті – http://ozp.dtek.com

Нагадаємо, ДТЕК з літа 2017 року реалізовує програму зі зниження залежності України від імпортного антрациту, що складається з трьох ключових кроків. Крок №1 – переведення блоків ТЕС з антрациту на газове вугілля. Крок №2 – забезпечення ТЕС вугіллям українського видобутку. І крок №3 - модернізація потужностей ТЕС для ефективної та безперебійної роботи.

ДТЕК - найбільший приватний інвестор в енергетику України.

Компанія розвиває бізнес з видобутку природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів. Напрямок Innovation DTEK здійснює проекти в сфері технологічної та цифрової трансформації енергетики, а також управляє інноваційної освітньої бізнес-платформою Academy DTEK.

ДТЕК Енерго забезпечує замкнений цикл виробництва електроенергії з вугілля. Встановлена ​​потужність в генерації електроенергії - 13,5 ГВт. У вуглевидобутку створений повний виробничий цикл: видобуток і збагачення вугілля, сервісне обслуговування шахтного устаткування.

У 2018 році капітальні інвестиції ДТЕК склали 20 млрд грн, податкові відрахування - 26 млрд грн. У ДТЕК працюють 70 тис. співробітників.

100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.