Готуємо країну до зими: шахтарі ДТЕК Енерго видобули 15 мільйонів тонн вугілля

Теплова енергетика04 Вересеня 2019

Майже 15 млн тонн вугілля видобули шахтарі ДТЕК Енерго з початку року. Це паливо стане надійною опорою для енергосистеми в осінньо-зимовий період.

Готуємо країну до зими: шахтарі ДТЕК Енерго видобули 15 мільйонів тонн вугілля

ДТЕК докладає максимум зусиль, щоб країна успішно перезимувала – без відключень світла і тепла. Цьогоріч, за 8 місяців, гірники ДТЕК Енерго видали на-гора 14,8 млн тонн газового вугілля.

«Українське вугілля – це пріоритет для України і для ДТЕК. Ми постійно інвестуємо в наші вугледобувні підприємства, щоб забезпечити стабільну роботу теплової генерації та енергосистеми в цілому. За 8 місяців цього року ми спрямували 2,7 млрд гривень у вуглевидобуток. Завдяки наполегливій праці наших шахтарів та інвестиціям ми кожного року робимо значний внесок в підготовку країни до зими», - розповів генеральний директор ДТЕК Енерго Дмитро Сахарук.

Всього до кінця року гірники ДТЕК Енерго планують видобути понад 23 млн тонн вугілля.

Для проходження осінньо-зимового періоду ДТЕК також законтрактував 388 тис. тонн вугілля газової марки з Південної Америки. Через аварійні ремонти блоків АЕС та зниження відпуску ГЕС та ВДЕ теплова генерація має відпустити більше електроенергії, ніж планувалось, тому компанія вимушена імпортувати вугілля марки Г.

ДТЕК - найбільший приватний інвестор в енергетику України.

Компанія розвиває бізнес з видобутку природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів. Напрямок Innovation DTEK здійснює проекти в сфері технологічної та цифрової трансформації енергетики, а також управляє інноваційної освітньої бізнес-платформою Academy DTEK.

ДТЕК Енерго забезпечує замкнений цикл виробництва електроенергії з вугілля. Встановлена ​​потужність в генерації електроенергії - 13,5 ГВт. У вуглевидобутку створений повний виробничий цикл: видобуток і збагачення вугілля, сервісне обслуговування шахтного устаткування.

У 2018 році капітальні інвестиції ДТЕК склали 20 млрд грн, податкові відрахування - 26 млрд грн. У ДТЕК працюють 70 тис. співробітників.

100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.