Готуємо країну до зими: шахтарі ДТЕК видобули 13 мільйонів тонн вугілля

З 18 млн тонн вугілля, видобутого в Україні за сім місяців, 13 млн тонн видали на-гора шахтарі ДТЕК Енерго. Це значний внесок гірників у стабільну і безперебійну роботу української енергосистеми.

Готуємо країну до зими: шахтарі ДТЕК видобули 13 мільйонів тонн вугілля

Майже 11 млн тонн вугілля газової марки видобули на шахтах Західно-Донбаського вугільного басейну, що входять до складу ДТЕК Павлоградвугілля. Ще понад 2 млн тонн - на копальнях ДТЕК Добропіллявугілля.

«За кілька місяців почнеться опалювальний сезон і надважливо мати достатньо вугілля на складах. Щомісяця ми добуваємо близько двох мільйонів тонн вугілля газової марки для українських ТЕС, - розповів директор з видобутку вугілля ДТЕК Енерго Михайло Барабаш. – Вітчизняне вугілля – головний пріоритет для України і для компанії ДТЕК. Кожна тонна українського вугілля - це надійність енергопостачання, світло і тепло в домівках українців та на підприємствах, де вони працюють».

Всього до кінця року гірники ДТЕК планують видобути понад 23 млн тонн вугілля, що стане надійною опорою енергосистеми майбутньої зими.

Для проходження осінньо-зимового періоду ДТЕК також законтрактував 300 тис. тонн газового вугілля з Південної Америки. Через аварійний ремонт блоку АЕС та низький відпуск електроенергії іншими генераціями в червні-липні компанія спалила більше вугілля, ніж планувала, тому була вимушена імпортувати вугілля марки Г.

ДТЕК – найбільший приватний інвестор в енергетику України.
Група розвиває бізнеси з видобування природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів.
У 2018 році капітальні вкладення ДТЕК становили 20 млрд грн, податкові відрахування – 27 млрд грн. У ДТЕК працюють 80 тис. співробітників.
100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.