Є робота для шахтарів. У Тернівському ШУ запустили ще одну лаву

Нову, 1039-ту лаву запустили в Тернівському шахтоуправлінні. Її промислові запаси становлять понад 850 тис. тонн газового вугілля. Цього вистачить, щоб Придніпровська ТЕС могла працювати 245 діб і забезпечувати електроенергією жителів Дніпропетровської області.

Є робота для шахтарів. У Тернівському ШУ запустили ще одну лаву

Довжина нової лави – 283 метри. І гірники дільниці №3 вже видобувають вугілля з нової лави – майже 2000 тонн на добу.

«Нам належить видобути із цього забою 850 тис. тонн. Це багато – працювати тут будемо більше року і в хорошому темпі. Адже кожна здобута тонна вугілля – це запорука нашої стабільної зарплати», – каже начальник дільниці з видобутку вугілля №3 ШУ Тернівське Максим Чурилов.

«Запуск нової лави – це гарантія стабільної роботи всього підприємства. Це означає, що 160 сімей шахтарів у цей період відчуватимуть себе впевнено, тому що у їхніх батьків і чоловіків є стабільна робота і хороший заробіток», – зазначив директор ДТЕК ШУ Тернівське Юрій Жуковський.

Але головне – якісна робота, а це внесок в енергонезалежність країни, розуміють на підприємстві. Новий забій відповідає всім вимогам промислової безпеки. У його оснащення ДТЕК інвестував понад 38 млн грн.

«Ми купили новий очисний комбайн УКД 200-500 за 16,5 млн грн. Капітально відремонтували паливну станцію, скребковий конвеєр і перевантажувач. Лаву здали успішно, гірники налаштовані на стабільну роботу. Залишається справа за малим – безперебійно добувати такі потрібні для країни тонни вугілля», – підсумував заступник директора з виробництва ДТЕК ШУ Тернівське Леонід Шостак.

З початку року в ДТЕК ШУ Тернівське запустили вже дві лави, до кінця року планується підготувати ще три.

ДТЕК - найбільший приватний інвестор в енергетику України.

Компанія розвиває бізнес з видобутку природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів. Напрямок Innovation DTEK здійснює проекти в сфері технологічної та цифрової трансформації енергетики, а також управляє інноваційної освітньої бізнес-платформою Academy DTEK.

ДТЕК Енерго забезпечує замкнений цикл виробництва електроенергії з вугілля. Встановлена ​​потужність в генерації електроенергії - 13,5 ГВт. У вуглевидобутку створений повний виробничий цикл: видобуток і збагачення вугілля, сервісне обслуговування шахтного устаткування.

У 2018 році капітальні інвестиції ДТЕК склали 20 млрд грн, податкові відрахування - 26 млрд грн. У ДТЕК працюють 70 тис. співробітників.

100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.