Два парки за день упорядкували працівники ШУ Білозерське

Понад 100 кубічних метрів сміття зібрали й вивезли з міських парків Білозерського і Новодонецька співробітники шахтоуправління Білозерське. 18 травня на волонтерську акцію ДТЕК «Чисте місто» зібралися понад 250 шахтарів із сім'ями, щоб паркові зони міст стали чистими й затишними.

Два парки за день упорядкували працівники ШУ Білозерське

«Прийшов прибирати парк разом із донькою Софією. Вона сама попросила, щоб я взяв її з собою, – каже Олександр Давидов, працівник шахти Білозерська. – У нашому Білозерському парку ми гуляємо практично щодня і хочемо, щоб тут було чисто й комфортно».

У Софії навіть свій інвентар – дівчинка прибирає сміття маленькими грабельками й лопаткою. Від щирого серця допомагає своєму батькові, намагається зробити свій маленький внесок у спільну справу і каже: «Люблю гуляти в парку з мамою і татом, дуже люблю їх і парк, тому теж прибираю старе листя і сміття».

Волонтери шахтоуправління зібрали торішнє листя, сміття, обрізали чагарники й старі гілки дерев. У процесі зібране сортували: органічне сміття стане паливом для котелень у пунктах екстреної допомоги населенню.

«Волонтерські акції двічі на рік – традиція нашого підприємства, – розповідає заступник директора з сервісів ШУ Білозерське Артем Єрохін. – Цього разу ми прибирали одночасно два парки в наших містах. Роботу виконали просто колосальну. Наші співробітники неабиякі молодці і завжди активно беруть участь у таких проектах. Завдяки цьому формується нова культура ставлення до навколишнього середовища. Ми тут живемо, ми відповідаємо за наші міста, за комфорт, чистоту й порядок, усе залежить від нас – жителів».

У квітні – травні цього року на прибирання в 16 населених пунктах вийшли близько 5 тисяч співробітників підприємств ДТЕК Енерго. Загалом вони зібрали близько 3 тис. кубометрів сміття, висадили близько 3 тисяч кущів, дерев і квітів, відремонтували лавочки й встановили урни.

ДТЕК - найбільший приватний інвестор в енергетику України.

Компанія розвиває бізнес з видобутку природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів. Напрямок Innovation DTEK здійснює проекти в сфері технологічної та цифрової трансформації енергетики, а також управляє інноваційної освітньої бізнес-платформою Academy DTEK.

ДТЕК Енерго забезпечує замкнений цикл виробництва електроенергії з вугілля. Встановлена ​​потужність в генерації електроенергії - 13,5 ГВт. У вуглевидобутку створений повний виробничий цикл: видобуток і збагачення вугілля, сервісне обслуговування шахтного устаткування.

У 2018 році капітальні інвестиції ДТЕК склали 20 млрд грн, податкові відрахування - 26 млрд грн. У ДТЕК працюють 70 тис. співробітників.

100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.