Два мільйони тонн вугілля для української енергетики від ЦЗФ Павлоградська

З 2 мільйонів тонн вугілля на збагачувальній фабриці вийшло 1,3 млн тонн висококалорійного концентрату. Його отримують шість українських теплоелектростанцій: Ладижинська, Придніпровська, Черкаська, Запорізька, Добротвірська й Бурштинська. І якісне паливо гарантує безперебійну роботу ТЕС.

Два мільйони тонн вугілля для української енергетики від ЦЗФ Павлоградська

Є два мільйони! Про переробку знакових тонн на ЦЗФ Павлоградська відрапортувала зміна Лариси Осадчої.

«Для нас важлива кожна тонна. Що якісніше буде паливо, то тепліше буде в будинках українців. І для нас 2 мільйони – відмітка знакова. Ми розуміємо, що від роботи фабрики залежить робота теплоелектростанцій, які вугілля переробляють в електроенергію», – каже Лариса Осадча.

ЦЗФ Павлоградська – друга в Україні за обсягами переробки вугілля. Динамічно розвивається підприємство з 2012 року, коли почалося технічне переоснащення. За цей час у модернізацію і нове обладнання фабрики вкладено майже 756 млн грн. Продуктивність підприємства зросла в 1,6 раза.

«ДТЕК продовжує вкладати гроші в розвиток фабрики. Сьогодні продуктивність ЦЗФ – 18 тис. тонн переробки на добу. Від стабільної роботи фабрики залежить добробут сімей наших співробітників, безперервна робота шахт, які нам постачають вугілля, і у цілому енергонезалежність країни. Щорічно ми впроваджуємо проекти, які дозволяють знизити простої і працювати ще більш ефективно. Отже, до кінця року плануємо переробити 6,4 млн тонн вугілля», – розповідає директор ДТЕК ЦЗФ Павлоградська Андрій Федоров.

ДТЕК – найбільший приватний інвестор в енергетику України.
Група розвиває бізнеси з видобування природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів.
У 2018 році капітальні вкладення ДТЕК становили 20 млрд грн, податкові відрахування – 27 млрд грн. У ДТЕК працюють 80 тис. співробітників.
100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.