ДТЕК Павлоградвугілля відкрив Біговий клуб для всіх бажаючих

Біговій клуб відкрили у Павлограді. Тренування – щопонеділка. Займатися можуть усі безкоштовно. ДТЕК Павлоградвугілля підтримав ідею своєї співробітниці Олени Герасимової – підприємство надало стадіон для спортсменів і запросило професійних тренерів.

ДТЕК Павлоградвугілля відкрив Біговий клуб для всіх бажаючих

На перше тренування під керівництвом учасниці Олімпійських ігор, майстра спорту міжнародного класу Тетяни Дебелої прийшли 70 жителів Павлограда. Почали з дистанцій у 800 метрів по стадіону і трохи більше 2 кілометрів по парку.

«Потрібно хотіти бігати, закохатися в біг, зробити його системою. А система – це і є здоровий спосіб життя», – підкреслила Тетяна Дебела.

«Біг – це хороша форма, настрій, нові друзі й нові відчуття. А ще пробіжки – кращий спосіб скинути напруження після важкого робочого дня», – вважає автор ідеї, співробітниця ШУ Павлоградське Олена Герасимова.

З ініціативою Олена прийшла до керівництва. У ДТЕК Павлоградвугілля підтримали. Безкоштовно надали для тренувань бігунів сучасний стадіон «Шахтар» і запросили тренерів, які допоможуть освоїти техніку бігу.

«Компанія ДТЕК – точка опори держави в регіонах. Ми завжди підтримуємо ініціативи людей, які спрямовані на здоров'я, спорт, безпеку», – прокоментував подію Андрій Чернецький, менеджер з адміністративної діяльності ДТЕК Павлоградвугілля.

Вік спортсменів різний – від 5 до 50 років. Біговій стаж теж – від декількох днів до двох років. Є серед бігунів у Павлограді й учасники марафонів.

«Моєму чоловікові 55 років. Два роки тому він вийшов на пенсію з ШУ Павлоградське, де пропрацював майже 30 років. Як почав бігати, схуд на 10 кг. Спочатку просто пробіжки робив, а зараз – постійний учасник бігових марафонів. Навіть медалі є. І мене залучив до спортивного життя. І ось сьогодні ми разом прийшли на відкриття Бігового клубу. Спасибі ДТЕК Павлоградвугілля, що дають можливість жителям Західного Донбасу бути в темі здорового способу життя», – зазначила Олена Калашникова, пенсіонерка з Павлограда.

«Ідея чудова. Я почав бігати два роки тому і вже брав участь у декількох забігах у різних містах. Мріяв, що й у нас з'являться небайдужі люди. Коли Біговій клуб з'явився і в нашому регіоні, відразу приєднався. Сподіваюся навчитися чомусь новому й поділитися своїм досвідом», – поділився свої враженнями Ігор Мірошниченко, співробітник Першотравенського ремонтно-механічного заводу.

Наступне тренування під керівництвом Тетяни Дебелої пройде на стадіоні «Шахтар» 27 травня о 18:00.

ДТЕК - найбільший приватний інвестор в енергетику України.

Компанія розвиває бізнес з видобутку природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів. Напрямок Innovation DTEK здійснює проекти в сфері технологічної та цифрової трансформації енергетики, а також управляє інноваційної освітньої бізнес-платформою Academy DTEK.

ДТЕК Енерго забезпечує замкнений цикл виробництва електроенергії з вугілля. Встановлена ​​потужність в генерації електроенергії - 13,5 ГВт. У вуглевидобутку створений повний виробничий цикл: видобуток і збагачення вугілля, сервісне обслуговування шахтного устаткування.

У 2018 році капітальні інвестиції ДТЕК склали 20 млрд грн, податкові відрахування - 26 млрд грн. У ДТЕК працюють 70 тис. співробітників.

100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.