ДТЕК Луганська ТЕС з’єдналася з Об’єднаною енергетичною системою України

25 квітня 2017 року о 18:25 ДТЕК Луганська ТЕС з’єдналася з Об’єднаною енергетичною системою України через високовольтну лінію 110 кВ. Перемикання в енергосистемі зробили енергетики ДТЕК Луганської ТЕС і НЕК «Укренерго». В українську енергосистему ДТЕК Луганська ТЕС видає в середньому 50 МВт/год.

ДТЕК Луганська ТЕС з’єдналася з Об’єднаною енергетичною системою України

Сергій Куриленко, директор із генерації ДТЕК Енерго:

«Луганська ТЕС упродовж 3 років, навіть під обстрілами, забезпечувала електроенергією північ Луганської області. Разом із тим ми шукали технічне рішення синхронізуватися з ОЕС України. У результаті ДТЕК Луганська ТЕС працює в складі ОЕС України. Це результат спільної роботи наших енергетиків і диспетчерської служби НЕК «Укренерго». Поки видаємо невеликий обсяг електроенергії, але готові його збільшувати й забезпечувати роботу 6 енергоблоків 200 МВт/год за умови впровадження технічних рішень із будівництва підстанції Кремінна-500. На цей момент наші фахівці вжили всіх заходів щодо забезпечення безаварійної роботи ДТЕК Луганська ТЕС, яка залишається єдиним генерувальним підприємством у цьому регіоні».

Нагадаємо, із серпня 2014 року ДТЕК Луганська ТЕС залишалася єдиним виробником електроенергії для Луганської області, працюючи окремо від об’єднаної енергосистеми України через пошкодження бойовими діями магістральних ліній електропередачі. Це складна ситуація для роботи самої станції — жоден виробник електроенергії не міг її замінити в разі технологічних порушень.

ДТЕК – найбільший приватний інвестор в енергетику України.
Група розвиває бізнеси з видобування природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів.
У 2018 році капітальні вкладення ДТЕК становили 20 млрд грн, податкові відрахування – 27 млрд грн. У ДТЕК працюють 80 тис. співробітників.
100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.