ДТЭК
Договір оренди шахт Добропіллявугілля припиняється за згодою сторін: приєднання шахт до Центренерго гарантує шахтарям постійний ринок збуту

Сьогодні було опубліковано розпорядження Кабінету Міністрів України про створення вертикально-інтегрованої компанії за участю ПАТ «Центренерго» і державних вугледобувних підприємств. Досягнуто домовленості про припинення договору оренди шахт Добропіллявугілля, що дозволить приєднати їх до новоствореної компанії. Це стабілізує ситуацію з реалізацією вугілля і забезпечить шахтарів Добропілля стабільною роботою.

В умовах кризи в енергетичній галузі України пріоритетне завдання ДТЕК як відповідальної та надійної компанії – забезпечити шахтарів Добропілля стабільною роботою. Задля цього ДТЕК робив все можливе. Зокрема, контракт з Центренерго на поставку вугілля дозволив шахтарям Добропіллявугілля повернутися до роботи після 3,5 місяці простою через незатребуваність українського вугілля.

В липні цього року після підписання зазначеного вище контракту КМУ і Міненерго ініціювали діалог щодо пошуку системного рішення, яке гарантує шахтарям постійний збут, а енергетикам – стабільне постачання вугілля на ТЕС. Для опрацювання цього питання було створено міжвідомчу групу. Результатом роботи міжвідомчої групи стала ідея створення вертикально-інтегрованої компанії за участю ПАТ «Центренерго» і державних вугледобувних підприємств. Досягнуто домовленості про припинення договору оренди шахт Добропіллявугілля, що дозволить приєднати їх до новоствореної компанії.

«Приєднання шахт Добропіллявугілля до Центренерго гарантує шахтарям постійний ринок збуту вугілля, а отже шахтарі будуть забезпечені роботою. І це найголовніше. За 10 років ДТЕК інвестував у розвиток шахт Добропіллявугілля понад 400 млн доларів, було реалізовано ряд важливих технологічних проектів для розвитку підприємств. Завдяки цьому шахти здатні щороку постачати на ТЕС Центренерго 4 млн тонн вугілля», - підкреслив Дмитро Сахарук, генеральний директор ДТЕК Енерго.

Повернення майна Добропіллявугілля в управління державою буде здійснюватися відповідно до норм чинного законодавства.

ДТЕК – найбільший приватний інвестор в енергетику України.
Група розвиває бізнеси з видобування природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів.
У 2018 році капітальні вкладення ДТЕК становили 20 млрд грн, податкові відрахування – 27 млрд грн. У ДТЕК працюють 80 тис. співробітників.
100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.