Добротвір стане зеленішим: енергетики ДТЕК Добротвірської ТЕС висадили яблуні та сливи

Зрізали сухі дерева, прибрали старе гілля, зібрали опале листя та сміття, а також висадили 40 саджанців молодих яблунь та слив - так енергетики Добротвірської ТЕС долучилися до щорічної волонтерської екологічної акції ДТЕК «Зелене місто».

До толоки долучилися півсотні енергетиків Добротвірської ТЕС. Наводили лад у фруктовому садку, що поблизу станції. Найактивнішими учасниками акції «Зелене місто» були представники молодіжного руху станції.

«Добре, що так багато молоді долучилося до акції. Принаймні ми впевнені, що у них не підніметься рука викинути тут сміття, або зламати дерева. Саме так формується підсвідоме бережливе ставлення до навколишнього середовища, - зазначив Олег Таращук, директор ДТЕК Добротвірської ТЕС. – Збереження та покращення екології — це обов’язок кожного з нас. Енергетики Добротвірської ТЕС роблять свій внесок і як представники теплової генерації, і як пересічні жителі Добротвору. Окрім того, що ми будуємо нові та ремонтуємо вже існуючі системи очистки викидів, ми також традиційно долучаємося до всіх екологічних ініціатив компанії».

Зеленішим стане і сам Добротвір. Енергетики висадять 60 саджанців дерев біля місцевої лікарні.

«Зелене місто – одна з кращих традицій нашої компанії та колективу Добротвірської ТЕС. Шостий рік поспіль ця акція нас об’єднує під егідою корисних справ. Цього року ми згуртувалися, щоб насадити нові саджанці у фруктовому садку та Добротворі. Але ми не лише попрацювали задля користі, але й стали дружнішими та більш далекоглядними. Ось я, наприклад, сподіваюсь, що мої діти будуть теж працювати на цій станції. І я колись з гордістю зможу їм показати і сказати, що ці дерева висаджував в тому числі і я», - сказав Андрій Манько, учасник молодіжного руху ДТЕК Добротвірської ТЕС.

Наступну толоку енергетики організують наступного року навесні.

ДТЕК систематично проводить заходи щодо покращення екології в регіонах. Акції на кшталт «Зелене місто» - двічі на рік. За шість років в подібних акціях взяли участь 53 тисячі співробітників компанії, їхні родичі та друзі. Зусиллями волонтерів за 6 років було висаджено близько 15 тис. дерев і кущів та зібрано близько 13 тис. кубометрів сміття.

ДТЕК – найбільший приватний інвестор в енергетику України.
Група розвиває бізнеси з видобування природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів.
У 2018 році капітальні вкладення ДТЕК становили 20 млрд грн, податкові відрахування – 27 млрд грн. У ДТЕК працюють 80 тис. співробітників.
100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.