ДТЭК
До надзвичайних випробувань готові: енергетики ДТЕК Курахівська ТЕС відпрацювали гасіння «пожежі» бака з мазутом

Надійне енергопостачання за будь-яких умов, і навіть під час надзвичайних ситуацій, - буде! Це доводили під час умовних тренувань енергетики ДТЕК Курахівська ТЕС. Для цього відпрацювали штучно створені загоряння та евакуацію постраждалих разом з підрозділом Державної служби з надзвичайних ситуацій.

За умовами тренувань на дільниці мазутогосподарства зайнявся мазут з бака. Пожежа загрожувала вибухом. До того ж умовні потерпілі отримали отруєння димом з сажею та знепритомніли.

Формування цивільного захисту ДТЕК Курахівська ТЕС мали лічені хвилини на порятунок колег та локалізацію умовної пожежі.

Для цього на підприємстві є система пожежогасіння. Пожежні гідранти також є на дільницях з мазутними баками, з відкритими розподільними пристроями та на паливному складі. Для захисту самих енергетиків є спеціальні апарати зі стисненим повітрям. Ця система захисту органів дихання дозволяє працювати рятувальникам в умовах сильного задимлення.

«ДТЕК Енерго – відповідальна та надійна компанія. Тож, аби забезпечити стабільну роботу ТЕС за будь-яких умов ми навмисно під час тренувань створюємо складні обставини. Додаємо навіть штучний дим, аби наблизити ситуацію до реальної. Наші учасники добровільної пожежної дружини перші вступають в боротьбу та не дають вогню розповсюдитись. Відпрацьовують взаємодію з пожежно-рятувальними службами і швидкою допомогою для порятунку людей. Наша ціль – нульовий травматизм», — пояснює Євген Удод, головний фахівець з цивільного захисту ДТЕК Курахівська ТЕС.

У таких умовах енергетики повинні приймати рішення, як зберегти свій персонал та забезпечити надійне енергопостачання для громадян та підприємств.

Загалом, подібні навчання традиційно проводять на всіх підприємствах ДТЕК, бо компанія – не лише лідер галузі, який робить внесок в енергетичну незалежність країни, а й відповідальний роботодавець, який дбає про безпеку своїх працівників.

ДТЕК – найбільший приватний інвестор в енергетику України.
Група розвиває бізнеси з видобування природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів.
У 2018 році капітальні вкладення ДТЕК становили 20 млрд грн, податкові відрахування – 27 млрд грн. У ДТЕК працюють 80 тис. співробітників.
100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.