Чому добре працювати на Жовтневій ЦЗФ, дізналися ліцеїсти з Родинського

Родинським ліцеїстам можуть позаздрити багато випускників регіону. Адже молодь точно знає, що їхні дипломи не припадатимуть пилом без діла. І практично відразу після закінчення навчання вони зможуть улаштуватися за спеціальністю на Жовтневу збагачувальну фабрику ДТЕК. Щоб майбутні збагачувачі готувалися до випускних іспитів з більшою енергією, 15 травня на фабриці для них провели спеціальну екскурсію.

Чому добре працювати на Жовтневій ЦЗФ, дізналися ліцеїсти з Родинського

«Професію я вибирала усвідомлено. Хотіла, щоб і справа була до душі, і роботу можна було знайти за фахом. За три роки навчання побували на декількох збагачувальних фабриках. Але тут сподобалося найбільше, – каже Вікторія Вакуленко, майбутня випускниця Родинського професійно-технічного ліцею. – Цікаво було простежити весь ланцюг збагачення. Як спочатку вугілля впереміш із породою надходить на фабрику, як цю гірську масу поділяють на складові, як працює збагачувальна установка. Звичайно, усьому цьому в теорії нас вчили в ліцеї. Але коли бачиш процес – зовсім інша справа».

Ліцеїсти, які цього дня приїхали на Жовтневу ЦЗФ, зовсім скоро, після здачі іспитів, отримають дипломи молодших спеціалістів за фахом «Апаратник вуглезбагачення, машиніст установок збагачення». На фабриці їм не тільки показали виробництво, а й розповіли, на що зможуть розраховувати молоді фахівці, які прийдуть сюди на роботу.

«По-перше, наші співробітники всі працюють «по-білому». Усі оформлені офіційно, усім йде стаж, усі ходять у відпустки, можуть оформити лікарняний, якщо захворіли. По-друге, отримують зарплату чітко два рази на місяць, – каже Владилена Комісар, керівник відділу з управління персоналом Жовтневої ЦЗФ. – По-третє, наші співробітники можуть рости й розвиватися прямо в компанії, брати участь у тренінгах, навчанні, робити кар'єру на підприємстві. Впевнена, це дуже важливо для молоді».

Організували екскурсію для ліцеїстів учасники Молодіжного руху з ЦЗФ Жовтнева за підтримки колег з управління персоналом. «Ми розмовляємо з підлітками на одній мові, – вважає лідер Молодіжки Катерина Білогруд. – Тому охоче займаємося профорієнтаційною роботою. Розуміємо, що це наша зміна. Ця молодь обов'язково прийде до нас на фабрику, якщо їм сподобається виробництво й колектив».

ДТЕК - найбільший приватний інвестор в енергетику України.

Компанія розвиває бізнес з видобутку природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів. Напрямок Innovation DTEK здійснює проекти в сфері технологічної та цифрової трансформації енергетики, а також управляє інноваційної освітньої бізнес-платформою Academy DTEK.

ДТЕК Енерго забезпечує замкнений цикл виробництва електроенергії з вугілля. Встановлена ​​потужність в генерації електроенергії - 13,5 ГВт. У вуглевидобутку створений повний виробничий цикл: видобуток і збагачення вугілля, сервісне обслуговування шахтного устаткування.

У 2018 році капітальні інвестиції ДТЕК склали 20 млрд грн, податкові відрахування - 26 млрд грн. У ДТЕК працюють 70 тис. співробітників.

100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.