Безпека понад усе: понад мільйон гривень за півроку спрямувала ДТЕК Добротвірська ТЕС на охорону праці

Один з пріоритетів ДТЕК – здоров’я та безпека працівників. Керуючись саме цим принципом, ДТЕК Добротвірська ТЕС за перше півріччя цього року спрямувала більше 1 млн грн на безпеку праці та запобігання випадків травматизму енергетиків.

За ці кошти для енергетиків Добротвірської ТЕС компанія придбала засоби індивідуального захисту — спецодяг та взуття, каски, захисні окуляри, беруші, респіратори, рукавиці, тощо. Серед цього закупили 532 комплекти костюмів для захисту від виробничих забруднень. 104 співробітника будуть забезпечені утепленим спецодягом та 418 працівників вже отримали спецвзуття.

Та головною запорукою безпечної праці на підприємстві вважають сумлінність та відповідальність кожного за власне життя і здоров’я. Виховати колективну відповідальність енергетикам допомагають спеціальні програми навчання та розвитку знань у сфері охорони праці та техніки безпеки.

«Навчання та підвищення рівня знань з охорони праці – невід’ємна частина нашої роботи і ми бачимо позитивні результати. Все більше наших робітників починають дотримуватися золотих правил безпеки – зупинись, поміркуй і лише потім роби. Та головним досягненням вважаємо те,  що більшість працівників усвідомлюють – їхнє життя і здоров’я залежать від їхніх власних дій та обережності», - говорить Андрій Кульбав.о керівника департаменту з охорони праці та промислової безпеки ДТЕК Добротвірської ТЕС.

Для мотивації працівників на підприємствах ДТЕК запровадили грошову винагороду тим, хто найсумлінніше дотримується правил безпеки. Щокварталу визначають кращого лідера, аудитора та колектив. За досягнення високих результатів з охорони праці кращим працівникам виплачують премію. За півроку  шість працівників Добротвірської ТЕС отримали премії у розмірі 50% до свого окладу.

ДТЕК - найбільший приватний інвестор в енергетику України.

Компанія розвиває бізнес з видобутку природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів. Напрямок Innovation DTEK здійснює проекти в сфері технологічної та цифрової трансформації енергетики, а також управляє інноваційної освітньої бізнес-платформою Academy DTEK.

ДТЕК Енерго забезпечує замкнений цикл виробництва електроенергії з вугілля. Встановлена ​​потужність в генерації електроенергії - 13,5 ГВт. У вуглевидобутку створений повний виробничий цикл: видобуток і збагачення вугілля, сервісне обслуговування шахтного устаткування.

У 2018 році капітальні інвестиції ДТЕК склали 20 млрд грн, податкові відрахування - 26 млрд грн. У ДТЕК працюють 70 тис. співробітників.

100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.