Абсолютні чемпіони. Гірники Павлоградвугілля перемогли на Всеукраїнській спартакіаді

Вісім кубків завоювали шахтарі ДТЕК Павлоградвугілля на спартакіаді й стали абсолютними чемпіонами серед працівників вугільної галузі країни. Саме команда із Західного Донбасу представлятиме гірників України на міжгалузевих змаганнях цієї осені.

Волейбол, футбол, шахи, шашки, настільний теніс, армрестлінг і гирьовий спорт – у цих дисциплінах шахтарі Західного Донбасу стали кращими. 32 спортсмени ДТЕК Павлоградвугілля привезли рекордну кількість перемог з Всеукраїнської спартакіади серед працівників вугільної галузі. Це сім кубків і один загальний – за абсолютну перемогу в спартакіаді.

Готувалися спортсмени старанно. Незважаючи на робочий графік і зміни – по два тренування на тиждень, а перед змаганнями й частіше. Але перемоги все одно давалися нелегко, запевняє 31-річний шахтар Іван Куличев, воротар команди ДТЕК Павлоградвугілля з мініфутболу.

«Коли звучить фінальний свисток, усе всередині перевертається, світ розсипається і знову воскресає. Тому що тут усе – напружені останні хвилини «розстрілу» наших воріт і суперників, вирішальні голи, крики й енергія вболівальників».

Іван грає не тільки за підприємство, а й за футбольний клуб «Павлоград». А з XII Всеукраїнської спартакіади привіз номінацію «Кращий воротар».

«Віддушина, моя слабкість, моя сила, хобі життя. Так, робота у шахті непроста! І фізично вимагає великої віддачі, але спорт для мене – це заряд енергії, без якої я не уявляю свого життя. Та й оточення у мене таке, усі мої колеги-гірники – у спорті: плавання, тренажерний зал, футбол, волейбол».

«Мені подобається захоплення чоловіка. Подобається його підтримувати. Пишаюся кожним результатом, кожною перемогою», – ділиться Юлія Куличева, дружина Івана. З дочкою Аріною (2,5 року) вони ходять на всі ігри.

Відзначили високі показники й волейболіста команди Павлоградвугілля Сергія Приходька.

Основний склад команди ДТЕК Павлоградвугілля вже восени поїде на міжгалузеву спартакіаду України, де представлятиме гірників усієї країни.

ДТЕК - найбільший приватний інвестор в енергетику України.

Компанія розвиває бізнес з видобутку природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів. Напрямок Innovation DTEK здійснює проекти в сфері технологічної та цифрової трансформації енергетики, а також управляє інноваційної освітньої бізнес-платформою Academy DTEK.

ДТЕК Енерго забезпечує замкнений цикл виробництва електроенергії з вугілля. Встановлена ​​потужність в генерації електроенергії - 13,5 ГВт. У вуглевидобутку створений повний виробничий цикл: видобуток і збагачення вугілля, сервісне обслуговування шахтного устаткування.

У 2018 році капітальні інвестиції ДТЕК склали 20 млрд грн, податкові відрахування - 26 млрд грн. У ДТЕК працюють 70 тис. співробітників.

100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.