Аби було тепло: понад 400 мільйонів гривень спрямував ДТЕК на підготовку Придніпровської ТЕС до зими

Чотири енергоблоки відремонтували, п’ять кілометрів теплотрас оновили, – ДТЕК Придніпровська ТЕС готується до роботи взимку. Аби опалювальний сезон пройшов без зривів, енергетики вклали у ремонт та модернізацію обладнання більше 400 млн грн.

Лівий Берег Дніпра буде з теплом. Фахівці ДТЕК Придніпровської ТЕС відремонтували енергоблоки №7, №8, №9 та №10 та насосну станцію, – оновили насоси, фільтри й теплофікаційне обладнання.

Саме ДТЕК Придніпровська ТЕС подає тепло на комунальне підприємство «Коменергосервіс», яке постачає його за одним із найнижчих у Дніпрі тарифів.

«Ми замінили понад 1000 метрів підземної теплотраси, а ще – утеплили 4,5 кілометри надземних комунікацій. Від стабільної роботи Придніпровської ТЕС та відремонтованих комунікацій залежить чи буде тепло у квартирах дніпрян, що живуть на лівому березі. Тому ми підходимо до питання ремонту та підготовки до холодів з усією відповідальністю», – підкреслив директор ДТЕК Придніпровської ТЕС Анатолій Боричевський.

Аби впевнено перезимувати, станція продовжує накопичувати вугілля. Наразі на складі понад 100 тис. тонн. З таким обсягом ТЕС може працювати майже два місяці  двома енергоблоками по 150 МВт. Зазначимо, що цієї зими працюватиме й модернізований енергоблок №10. Його перевели на вітчизняне вугілля газової групи та побудували новий електрофільтр.

ДТЕК – найбільший приватний інвестор в енергетику України.
Група розвиває бізнеси з видобування природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів.
У 2018 році капітальні вкладення ДТЕК становили 20 млрд грн, податкові відрахування – 27 млрд грн. У ДТЕК працюють 80 тис. співробітників.
100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.